Από το GreekUniversityReform forum, αντιγράφω την αιτιολόγηση της θετικής ψήφου του Σ. Μάνου.
«Να καταψηφίσω το νομοσχέδιο, όπως φαίνεται ότι θα κάνουν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και όπως μάλλον του αξίζει, αλλά όχι για τους λόγους που προβάλλει η Αντιπολίτευση, ή να συμβιβαστώ και σε ένδειξη ρεαλιστικής παραίτησης να το ψηφίσω; Αποφάσισα να ακολουθήσω το δεύτερο δρόμο, διότι πιο πολύ από το να καταψηφίσω το νομοσχέδιο θέλω να καταψηφίσω τη για εμένα ακατανόητη, μηδενιστική προσέγγιση της αριστερής αντιπολίτευσης… Εάν σήμερα, κύριοι συνάδελφοι, η ανώτατη παιδεία βαθμολογείται με 11 στα 20, τώρα, μετά το νομοσχέδιο, άντε να φθάσει στο 12 στα 20. .»
Η διαφωνία μου: Η χώρα έχει ένα κεφάλαιο ανοχής και αντοχής σε κοινωνικές αναταράξεις και εντάσεις. Η παρούσα κρίση διασπάθισε ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου αυτού για το τίποτα. Προκάλεσε αναιτιολόγητες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό κοινωνικών ομάδων. Πόσο εύκολο είναι για μια κυβέρνηση να βάλει την κοινωνία σε μια παρόμοια αναταραχή και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιτευχθούν κάποιοι από τους ουσιαστικούς στόχους; Και φυσικά,εν τω μεταξύ, η ένταση θα συνεχίζεται.
Friday, March 09, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Συμφωνώ και μαζί σας και με τον Μάνο. Η κυβέρνηση, η οποία καθορίζει και την ατζέντα, έχει μεγάλη ευθύνη. Όλη αυτή η φασαρία τον τελευταίο χρόνο έγινε για ένα μεγάλο τίποτα. Και γω και άλλοι τους λέγαμε, θα υπάρξει που θα υπάρξει αναστάτωση, κάντε μιά ουσιαστική τομή. Είτε από ατολμία είτε από έλλειψη βούλησης, δεν το έκαναν. Και πρέπει να τους καταγγείλουμε για αυτό και ελπίζω ο λαός να τους τιμωρήσει στην κάλπη. Από κει και πέρα, δεν βλέπω πού θα βοηθούσε η καταψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.
ReplyDelete