Monday, March 14, 2011

Αρχιμήδης ΙΙΙ

Η ανακοίνωση και τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αξολόγησης είναι εδώ.

19 comments:

  1. Ερωτηση
    Απο το 2009 μεχρι ΣΗΜΕΡΑ τουλαχιστον 20 Επιστημονικα Υπευθυνοι εχουν ΒΓΕΙ στη ΣΥΝΤΑΞΗ. Αφου ΔΕΝ ειναι μελη ΕΠ εχουν ΣΗΜΕΡΑ δικαιωμα να υποβαλουν τελικη προταση ????
    Ασ κανουν ενα ερωτημα οι υπηρεσιες σας για το προφανεσ ΟΧΙ..[?]

    ReplyDelete
  2. Anonymous11:31 pm

    Ειναι δυνατόν οι επιστημονικοί υπεύθυνοι να μην έχουν καμμία σχέση με το ερευνητικό αντικείμενο του προγράμματος; Η αυτό που μετράει είναι η επιστημονική ομάδα;

    ReplyDelete
  3. Anonymous11:32 pm

    Θα μπορούσαμε να δούμε και τις βαθμολογίες των προγραμμάτων;

    ReplyDelete
  4. TEISos12:59 am

    Αγαπητέ Κε Πανάρετε
    1. Νομίζω ότι αξίζει διερεύνησης
    http://www.avmap.gr/news/36-News_AVMap-GIS-Α-Ε/561-Arximidis_III_results

    Αν είναι αληθές είναι ο έσχατος εξευτελισμός.

    2. Νομίζω ότι πρέπει παράλληλα να ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες.

    3. Σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων οι ΕΥ ήταν χαμηλού επιπέδου, άπλα υπήρχε στην ομάδα μέλος που έγραψε τη πρόταση παράλληλα με την δική του [έτσι είχε 2 προτάσεις στην πρόσκληση]. ΚΑΚΩΣ που ένα από τα κυρία ερωτήματα ΔΕΝ ήταν η ποιότητα του ΕΥ αλλά της ομάδας μόνο.
    Το σωστό είναι να είναι και τα ΔΥΟ.

    4 το προαναφερθέν για ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ επιστ. υπεύθυνους είναι ουσιαστικό και 8α πρέπει να υπάρξει απάντηση ASAP και οδηγία προς ΕΛΚΕ να μη δώσουν κωδικούς σε μη μέλη ΕΠ [πια]. Αλλαγή ΕΥ κάνει την 1 φάση αξιολόγησης διάτρητη.

    Ελπίζω σε απάντηση
    φιλικά

    ReplyDelete
  5. Anonymous1:34 am

    Πως γίνεται όλοι οι βολεμένοι σε διάφορες επιτροπές και πολλοί συνδικαλιστές του κλάδου να είναι μέσα σε όλους αυτούς;

    ReplyDelete
  6. Anonymous2:26 am

    Meta apo 2 xronia anamonis

    1) Thewrw entelws aparadekto pou den anakoinwnontai oi bathmologies/sxolia ana protasi

    2) kapoia statistika stoixeia
    70/119 = ~65% Protaseis apo to TEI Athinas!!!
    65/100 = ~65% Protaseis apo to TEI Thes!!!
    47/79 = ~65% Protaseis apo to TEI Kritis!!

    3) Peite se poia xwra tou ekswterikou poy exete episkefthei symbainei to 1 & 2

    ReplyDelete
  7. OxBridge2:41 am

    @2:26
    As eimaste eilikrineis.
    Ta TEI A8inas-Kritis kai 8essalonikis exoyn epistimoniko dinamiko poy kseperna polla periereiaka panepistimia alla kai arketa apo ta Kentrika. To deixnei kai i ek8esi erebnitikon apotelesmaton toy EKT. Exo safi eikon apo A8ina kai Kriti. Exo brei epistimones me die8ni embelia ekei. Kai aporo se polla poy akoyo gia to diaxorismo Panepitimion TEI kai koybenta gia to diaxorismo kalon kai kakon AEI!!!!

    Afto bebea exei onomateponimo , ofeilete se 10-20 an8ropoys poy anelaban na ekleksoyn akoma kaliteroys kai etsi ftoiaxtikan omades kai poiotita. Para ti disareskia ..dioikiseon klp.
    Milontas me toys sinadelfoys blepo oti prospa8oyn me diskoles sin8ikes kai me ena Ypoyrgeio poy sixna toysapaksionei. Kyrio xoris afto poy KA8E AEI se olo ton kosmo exei: METAPTYXIAKOYS kai PhD students. Aftos einai kai o logospoytoys ksero, mesa apo tisinergasia moy se PhD

    Kali dynami se OLOYS

    ReplyDelete
  8. Anonymous2:58 am

    Δεν κάνετε το καλό να δούμε τον αριθμό των προτάσεων και από τα άλλα ιδρύματα; Μην μας δίνετε πληροφορίες με το σταγονόμετρο. Συνολικά αποτελέσματα για να κάνουμε και αξιολόγηση. Ποιά ιδρύματα θα κλείσουν και ποιά όχι...

    ReplyDelete
  9. Anonymous4:14 am

    Αξία έχει να δούμε το ποσοστό των προτάσεων ανά τμήμα κι όχι ανά ίδρυμα. Έτσι θα διαπιστώσουμε ποια τμήματα έχουν ερευνητική δυναμική και ποια όχι. Επίσης θα αρθούν και κάποιοι μύθοι για τα κεντρικά ΤΕΙ, καθώς θα δείτε ποσοστά προτάσεων αλλά και επιτυχίας σε περιφερειακά τμήματα πολύ υψηλότερα από τα ομότιτλά τους των κεντρικών ΤΕΙ.

    ReplyDelete
  10. Anonymous5:17 am

    @4:14

    I ereynitiki dynamiki fainetai kai apo tis symmetoxes omadwn se eyrwpaikia ereynitika erga, sta opoia yparxei pio antikeimeniki aksiologisi.

    ReplyDelete
  11. Anonymous6:38 am

    @5:17,
    Σκεφτείτε ότι στον Αρχιμήδη καλούνται τα μέλη ΕΠ να είναι οι οργανωτές της πρότασης και - το κυριότερο - πρόκειται για πρόγραμμα ανταγωνιστικών προτάσεων μελών ΕΠ.
    Στα ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα πολλές φορές οι ΕΠ των ΤΕΙ δεν εχουν το κύριο πρόσταγμα.

    Αναφορικά με την "πιο αντικειμενική αξιολόγηση": Γνωρίζετε ποιοι αξιολόγησαν την πρότασή σας; Προσωπικά δεν το γνωρίζω. Γιατί αυτή η υποψία λάσπης στην προσπάθεια που ορθώς ξεκίνησε ο κ. Πανάρετος; Μήπως επειδή δεν άρεσαν τα αποτελέσματα;
    Τέλος, δεν έχετε υπόψη σας για τις ευρωπαϊκές ¨"κλίκες" που λυμαίνονται διάφορα προγράμματα; Αναφέρομαι σε επιστήμες μηχανικού, περιβάλλοντος και πληροφορικής. Βαρεθήκαμε κάθε φορά να ακούμε για κάτι άλλο, το πιο αδέκαστο, το πιο αντικειμενικό κ.λ.π.

    ReplyDelete
  12. Anonymous10:35 am

    Πάντα σε κάθε αξιολόγηση ερευνητικών προγραμμάτων υπάρχουν αυτοί που εκγρίθηκαν και αυτοί που απορρίφθηκαν. Όλοι ευχαριστημένοι δεν μπορεί να είναι. Το πως ερμηνεύει ο καθένας τα αποτελέσματα εξαρτάται σε ποιά από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκει. Ελπίζω οι αξιολογήσεις να ήταν πιο αντικειμενικές από τον Αρχιμήδη Ι & ΙΙ. Το σίγουρο είναι ότι αποκλείεται να ήταν χειρότερη η παρούσα διαδικασία γιατί γνωρίζουμε οι περισσότεροι τις δοσοληψίες και τις διαδικασίες που ακολουθούνταν στο παρελθόν (για αποφυγή παρεξηγήσεων είχα θετική αξιολόγηση και στον Αρχιμήδη ΙΙ).
    Καλή συνέχεια σε όλους και ας προσπαθήσουμε να γίνουμε λίγο καλύτεροι από το να κατηγορούμε πάντα τους άλλους

    ReplyDelete
  13. Anonymous12:40 am

    Καλά το καταλάβαμε ότι δεν τα αξιολογήσανε!!!! Τα περισσότερα είναι σαν τίτλοι πτυχιακών εργασιών φοιτητών ΤΕΙ! Σίγουρα δεν προάγουν την έρευνα και την καινοτομία....

    ReplyDelete
  14. Anonymous12:53 am

    Όντως πάντα υπάρχουν αυτοί που ευνοήθηκαν και αυτοί που αδικήθηκαν (η πρόταση μου κόπηκε οπότε πιστεύω ότι ανήκω στην δεύτερη κατηγορία :-)

    Σχετικά με τον Αρχιμήδη ΙΙ πάντως, η αποστολή των evaluation reports προς τον ΕΥ της κάθε πρότασης (όπως κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) θα βοηθούσε στο να μειωθούν οι όποιες υποψίες για μη αντικειμενική αξιολόγηση.

    Βέβαια και σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η αξιολόγηση έτρεξε σωστά π.χ. κατά πόσον ο κάθε αξιολογητής είχε συνάφεια με το ερευνητικό πεδίο της κάθε πρότασης αλλά πάντως μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί παρά να σχολιαστεί θετικά.

    Σχετικά με τον ανταγωνισμό επαρχιακών με κεντρικά ΤΕΙ κλπ. το θέμα είναι πιο πολύπλοκο απ' ότι φαίνεται. Δηλαδή αν επαρχιακό ΤΕΙ διεξάγει το μέγιστο ποσοστό της ερευνητικής του δραστηριότητας με την βοήθεια εκτάκτων από γειτονικό Πανεπιστήμιο (οι οποίοι όμως "ερευνητικά" στεγάζονται κυρίως στο Πανεπιστήμιο ως υπ. διδάκτορες/μεταδιδάκτορες) τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ερευνητική αυτοδυναμία του ΤΕΙ ότι και να δείχνει η επιτυχία σε ερευνητικά έργα. Παρομοίως όταν μέλη ΕΠ κεντρικών ΤΕΙ διεξάγουν την έρευνα τους σε εργαστήρια γειτονικών Πανεπιστημίων / Πολυτεχνικών σχολών πάλι δεν μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστικά αυτοδύναμη ερευνητική δραστηριότητα στο αντίστοιχο ΤΕΙ, ότι και να μας υποδεικνύουν οι αντίστοιχοι βιβλιομετρικοί δείκτες.

    (Προς αποφυγή σχολίων, δεν εννοώ τις περιπτώσεις θεσμοθετημένης συνεργασίας Παν. - ΤΕΙ όπου αυτές υπάρχουν και δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι σε αρκετά ΤΕΙ υπάρχουν αξιόλογοι ερευνητές που δραστηριοποιούνται ερευνητικά κυρίως εντός του ΤΕΙ)

    Συγγνώμη για το σεντόνι.

    ReplyDelete
  15. Anonymous4:42 am

    Το ίδiο πρόβλημα υπήρχε και με τους Ηράκλειτους. ¨Οταν ανακοινώθηκαν τα προγράμματα οι υποψήφιοι διδάκτορες είχαν πάρει ήδη διδακτορικό ή βρίσκονταν στο τελευταίο έτος!! Περιμένουμε να δούμε πότε θα βγούν και οι Post Doc. Με τους ρυθμούς που δουλεύει το υπουργείο μέχρι να βγούν θα έχουν πάρει σύνταξη και οι Post Doc!!!

    ReplyDelete
  16. Anonymous5:59 am

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ, 1 ΜΗΝΑ, 2 ΜΗΝΕΣ, 4 ΜΗΝΕΣ, ..., ΠΟΤΕ???

    ReplyDelete
  17. Anonymous12:36 pm

    Θα ήταν χρήσιμο να δούμε τις βαθμολογίες καθώς και την όποια αιτιολόγηση των προτάσεων, ειδικά αυτών των προτάσεων (όπως η δική μου) που αποκλείστηκαν, ώστε να μάθουμε κάτι που τώρα δεν ξέρουμε ...

    ReplyDelete
  18. Anonymous2:31 am

    Η βαθμολογία και η αιτιολογηση χρησιμεύει μονο και μονο για να βελτιωθούν στο μέλλον οι συγγραφείς των προτάσεων και όχι για λόγους σύγκρισης με άλλες προτάσεις. Μην τρελένεστε λοιπον με αυτά γιατί πολλές προτάσεις που έχω στείλει στο FP7 έχουν αποκλειστεί με χαμηλή βαθμολογία (10-11) αλλά με πολύ ευνοική αιτιολόγηση και σχόλια, σε σημείο που να απορώ για το βαθμό. Οπότε μην "δένετε κόμπο" βαθμολογία και αιτιολόγηση, το θέμα ειναι τι έχει κάνει ο ανταγωνισμός, κάτι που δεν το ξέρει κανείς

    ReplyDelete
  19. Anonymous5:32 am

    επειδή α) είτε κάποιοι επιστημονικοί υπεύθυνοι έχουν πάρει σύνταξη, β) είτε κάποιοι έφυγαν για εξωτερικό, γ) είτε κάποιοι εξελίχθηκαν (και άρα "μπορούν" να "σταθούν" αυτοδύναμα) μήπως θα έπρεπε και στο Αρχιμήδης και στο ΘΑΛΗΣ που έρχεται να επιτρέπεται η αλλαγή συντονιστή ή υπευθύνου πρότασης; φυσικά με αιτιολόγηση.

    ReplyDelete