Thursday, September 16, 2010

Δελτίο τύπου για Θαλή-Αρχιμήδη

http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=2628

10 comments:

  1. Anonymous10:34 am

    ΛETE

    ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
    .......προτάσεις από τους αντίστοιχους έλληνες/ελληνόφωνους αξιολογητές .....

    ΜΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΡΙΤΕΣ.

    H DEN EXΩ KATALABEI KATI KALA....Η ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ

    ReplyDelete
  2. Anonymous11:48 am

    Κε Υφυπουργέ

    Εφόσον πρακτικα ειναι ενα ΝΕΟ call γιατι θα πρεπει να ισχύουν οι ΑΡΧΙΚΟΙ περιορισμοί σε σχεση με το πληθος των προτάσεων που συμμετέχει ενα μέλλος ΔΕΠ???
    Αν δεν το γνωρίζετε στην αρχική προσκλήση καθε μελος ΔΕΠ μπορουσε να ειναι σε περιορισμενο πληθος προτάσεων. Αν ο σκοπός σας [ οπως λετε..] ειναι η αριστεία ....που αποσκοπει ο περιορισμός????

    Επίσης ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ [ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ] ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ????

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ????? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!

    Προσοχη ...γιατι ο δρομος προς την κόλαση ειναι στρωμένος με καλες προθέσεις.

    Ελπίζοντας [ αν και δυστυχος ΔΕΝ το συνηθίζετε ..πια] σε μια απαντηση σας..

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:10 pm

    Ερωτηση σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Προβλημα

    Στη νεα προταση για Ιδεολογικους λογους [ΠΟΣΔΕΠ/ΟΣΕΠ/ΕΕ] καποιοι απο τους συμμετέχοντες της αρχικής ΔΕΝ θέλουν να συμμετέχουν.

    Μπορει να γινει ΑΛΛΑΓΗ των μελών της Κυριας Ερευνητικής ομαδας????

    Να θυμάστε ενος κακου...μυρια εποντε...

    ReplyDelete
  4. Quarkonium1:10 pm

    Αχ...(αναστεναγμός)

    ReplyDelete
  5. EE -ERC1:26 pm

    Πως ειστε τοσο βεβαιος οτι οι "ξενοι" θα ειναι ακριβοδίκαιοι κριτες ???

    Εχετε την λαθος εικόνα οτι οι Ελληνες ερευνητες ...ΔΕΝ έχουν επαφες με το εξωτερικό ???

    Η εχετε οτι οτι κατακρινουμε στην Ελλαδα ειναι μόνο ντοπιο φαινόμενο...

    Λυπαμαι που θα σας στεναχωρήσω ....αλλα ειναι ΔΙΕΘΝΕΣ φαινόμενο.


    φιλικα
    Ελληνόφωνος [!!] κριτης

    ReplyDelete
  6. Anonymous2:08 pm

    Σε αυτές τις κρίσεις, το βασικό κριτήριο είναι να μην υφίσταται σύγκρουση συμφερόντων. (conflict of interest)

    Αυτό θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλιστεί με κατάλληλες επιλογές των (ελληνόφωνων) κριτών. Δεν ήταν ανάγκη να αλλάξει όλο το πρόγραμμα και να πάνε όλα τελείως πίσω σε αυτό το στάδιο.

    Σε κάθε κρίση υπεισέρχεται και ο υποκειμενικός παράγοντας. Η ουσία είναι να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων. Δεν μπορεί ποτέ να εξασφαλιστεί η παντελής έλλειψη υποκειμενικότητας.

    ReplyDelete
  7. Anonymous1:50 am

    Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.... Ας φύγουμε από αυτή τη χώρα όσο είναι καιρός κι ας μείνουν εδώ οι αλλοδαποί και οι κυβερνώντες μαζί με τους δικούς τους γιατί αν παραμείνουμε θα γράφουμε αιωνίως προτάσεις για να γεμίζουν τους κάδους ανακύκλωσης. Δεν έμεινε ίχνος αξιοπρέπειας πια

    ReplyDelete
  8. friendly7:27 am

    Κυριε Παναρετε,
    φανταζομαι θα ειναι και για τους δυο μας ενδιαφερουσα "ασκηση" για το Σαββατοκύριακο να προσπαθήσουμε να χωρεσουμε μια πρόταση 3ΑΕΙ και 1 ΕΚ με επιπροσθετα 1 ΑΕ΅Ι εκτος Ελλαδος και δυο αλλα ΑΕΙ[μικροτερες ομαδες] ως συνεργαζομενα [συνολο 19 μελη ΔΕΠ και 20 νεοι/συνεργαζομενοι ερευνητες] με 29 deliverables σε

    1 Abstract (To be organized as: Background, aim, workpackages, expected results) (300 words max)

    2 Project concept and objective(s) (Describe the aim of the study and research milestones) (2000 words max)

    Aν μπορεσετε εσεις περιμενω να μας παρουσιασετε το πως....

    Το νεο ΗΘΟΣ που γι' αυτο σας στηριξαμε ηθικα πρεπει να συνιαζετε και με το θαρος να παραδεχομαστε τα λάθη μας. ΚΑι να τα διορθωνουμε. Αλλιως ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ.

    Επιπροσθετα ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ για λογους ανουσιους [που μοιαζουν με πεισματα μικρων παιδίων] να ερχεστε σε αντιθεση με την μερίδα εκεινη της ακαδημαιικης κοινότητας που θα βάλει πλατη για τις αλλαγες στα Πανεπιστημια και ΤΕΙ.

    Εκτος αν νομίζετε οτι οποιοι υποβαλλουν ΘΑΛΗ/ΑΡΧΙΜΗΔΗ ειναι οι ακαδημαικα συντηριτικες δυναμεις.

    Και τοτε η πλανη αυτη θα ειναι "χειρον της πρωτης"

    Με ειλικρινή συμπάθεια...παρακαλω μη χανετε το δασος...

    ReplyDelete
  9. Anonymous9:02 am

    Κύριε υπουργέ

    ως μέλος ΔΕΠ που υπέβαλλε πρόταση στο ΘΑΛΗ αλλά και στον ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ αδυνατώ να καταλάβω πώς μπορείτε να αδιαφορείτε για την τόση δουλειά των ερευνητών και να πετάτε την προσπάθεια μηνών με αυτό τον τρόπο.

    Είναι απαράδεκτο να ακυρώνετε την ελληνική έκδοση της πρότασης 8 μήνες μετά την υποβολή της και ειλικρινά λυπάμαι τον τόσο κόπο που καταβάλαμε ως ομάδα να κάνουμε μια σωστή πρόταση. Η συγγραφή της πρότασης είχε τόσο κόστος σε χρόνο, συντονισμό κλπ που πήγε πίσω όλες μας τις άλλες υποχρεώσεις και που πραγματικά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πολλές άλλες δημιουργικές εργασίες από το να ετοιμάζουμε υλικό (να σημειώσω ότι οι φωτοτυπίες του κόστισαν 160 Ευρώ) για την ανακύκλωση σας.

    ειλικρινά δεν ξέρατε ή δεν υποθέτατε ότι δεν επαρκούν οι έλληνες ερευνητές και τα μέλη ΔΕΠ για τις αξιολογήσεις και φυσικά το ότι θα κατέληγε στο θα έκρινε ο ένας τον άλλο ?

    Λυπάμαι πραγματικά για την αδιαφορία που δείχνει η πολιτική ηγεσία στους έλληνες ερευνητές και βέβαια η αξιοπιστία της είναι άκρως απογοητευτική και δυσοίωνη για το μέλλον της έρευνας στη χώρα μας.

    Υπογραφή
    μέλος ΔΕΠ με σπουδές και εμπερία και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού που επέλεξε να εργασθεί και να υποστηρίξει την υπόθεση της παιδείας στην Ελλάδα.
    τι κρίμα !!!

    ReplyDelete
  10. “Το πρώτο στάδιο αξιολόγησης προβλέπει την αξιολόγηση των προς χρηματοδότηση προτάσεων από ανεξάρτητους, διεθνείς κριτές / εμπειρογνώμονες. Οι διεθνείς αξιολογητές θα προκρίνουν ποιες προτάσεις είναι σκόπιμο να προωθηθούν σε πλήρη αξιολόγηση και βαθμολόγηση, όπου θα κριθεί εάν εντέλει θα χρηματοδοτηθούν και υπό ποιους όρους. Η αξιολόγηση της συνοπτικής πρότασης γίνεται με ΝΑΙ /ΟΧΙ. Για κάθε κριτήριο υφίσταται λόγος αποκλεισμού αν η αξιολόγηση σε αυτό είναι ΟΧΙ οπότε η ΠΧΕΟ απορρίπτεται και αποκλείεται από την περαιτέρω αξιολόγηση.”

    λέει η καινοτόμος (για τα ελληνικά δεδομένα…) διαδικασία αξιολόγησης. Ούτως ειπείν, εμείς θα χάσουμε το χρόνο μας να ξαναγράψουμε (συγγνώμη, να επικαιροποιήσουμε…) την πρόταση (που να χωρά σε δυο-τρεις χιλιάδες λέξεις στη “φτωχή” ηλεκτρονική φόρμα…) και μετά θα εισπράξουμε από τους διεθνείς ένα ξερό ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Ούτε πως, ούτε γιατί, ούτε κριτήρια, ούτε βαθμολογίες, ούτε αιτιολόγηση. Πέντε λεπτών δουλειά δηλαδή…
    Ωραία διαφάνεια και αξιοκρατία… ΔΕΝ πάμε καλα…!!!!

    ReplyDelete