Saturday, November 17, 2007

Δυσκολίες της τρίτης ηλικίας στις εκλογές

Διάβασα επιστολή ηλικιωμένου αναγνώστη στο ΒΗΜΑ για την ταλαιπωρία που υπέστη για να ψηφίσει στην εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο αναγνώστης έχει δίκιο. (Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ όταν πήγα την ηλικιωμένη μητέρα μου να ψηφίσει στον Βύρωνα. Δεν υπήρχε δυνατότητα να σταματήσω για λίγο αυτοκίνητο κοντά στο εκλογικό κέντρο και η εφορευτική επιτροπή είχε δυσκολία να πάει κάποιος με τα ψηφοδέλτια μέχρι το αυτοκίνητο για να ψηφίσει).
Το σχόλιο αυτό δεν εκφράζει παράπονο. Η οργάνωση της ψηφοφορίας ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα με ανύπαρκτα μέσα που αμφιβάλλω αν και το κεντρικό κράτος θα μπορούσε να οργανώσει καλύτερα. Είναι απλώς μια παρατήρηση για να ληφθεί υπόψη στο μέλλον -και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλάκαι σε εθνικές εκλογές. Οταν ένας ηλικιωμένος, ή κάποιος με προβλήματα, μπαίνει στον κόπο να πάει να ψηφίσει πρέπει το κράτος να τον διευκολύνει και όχι να του κάνει την ζωή δύσκολη.

1 comment:

  1. Anonymous9:34 am

    συμφωνώ αλλά και μόνος σου αανγνωρίζεις ότι η ευρεία συμμετοχή ξεπέρασε και τις οργανωτικές προβλέψεις κατα τα άλλα όως η διαδικασία ήταν άψογη.
    http://koukios.wordpress.com

    ReplyDelete