Tuesday, July 03, 2007

Η αντιπαράθεση Ομάδας Επιστημόνων-Νανόπουλου

Στο GURF είδα για την αντιπαράθεση ομάδας επιστημόνων με τον Δ. Νανόπουλο.
Κατά την γνώμη μου, ο μόνος κερδισμένος είναι η εταιρία που διαφημίστηκε από τον Δ. Νανόπουλο. Χαμένη, η επιστημονική οικογένεια που με τις δημόσιες αντιπαραθέσεις της, για μια ακόμα φορά, δείχνει την αδυναμία της να κερδίσει την κοινωνία.

2 comments:

  1. Διαφωνώ!!! Όταν τα πρόσωπα σε θέσεις εξουσίας γνωρίζουν ότι θα κριθούν για τις πράξεις τους, γίνονται πιό προσεκτικά. Χρειάζεται περισσότερη, όχι λιγότερη δημόσια κριτική, κι ας είναι δυσάρεστη. Διαφάνεια παντού. Όλα στο φως. Όλοι κρινόμεθα, όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Νανόπουλος.

    ReplyDelete
  2. Είχα δει τη διαφήμιση με τον Νανόπουλο, όταν δημοσιεύτηκε, και φυσικά με παραξένεψε. Η αντίδραση των 12 μου φαίνεται όμως επίσης υπερβολική! Ίσως δια της σιωπής να προκαλούσαν λιγότερο ντόρο από αυτό που έγινε.

    Και η αντίληψη που διατυπώνουν οι 12 ότι ο επιστήμονας πρέπει "να προβάλλει στη νέα γενιά το πρότυπο του σεμνού και ανιδιοτελούς εκπαιδευτικού και ερευνητή, του εραστή της μάθησης και του αφοσιωμένου λάτρη και μεταδότη της επιστημονικής αλήθειας", μάλλον σε αφελείς μαθητές παραπέμπει...

    Θυμάμαι ότι πριν από 8-10 χρόνια εμφανίστηκε μια διαφήμιση στην τηλεόραση και στις εφημερίδες με τον "πρύτανη της ταχύτητας" - δεν γράφω το όνομά του εδώ, επίτηδες. Δεν θυμάμαι να υπήρξε δημόσια κατακραυγή τότε, πάντως φαίνεται ότι αποσύρθηκε η συγκεκριμένη διαφήμιση και σήμερα ούτε που θυμάμαι ποιο αμάξι διαφήμιζε ο (πρώην) πρύτανης. Με την απρέμβαση των 12 θυμηθήκαμε όλοι περί τίνος πρόκειται.

    ReplyDelete