Saturday, March 05, 2011

Δηλώσεις μετά την Σύνοδο των Πρόεδρων των ΤΕΙ (4/3/2011)

Επειδή δεν έχω το πλήρες κείμενο των δηλώσεων, παραθέτω αποσπάσματά τους από τον τοπικό τύπο.

Ο υφυπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «η Γ/θμια εκπαίδευση στην Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεξέταση και επαναξιολόγηση για τους στόχους της και για τις κατευθύνσεις της. Πρέπει να είμαστε ουσιαστικοί γιατί ο λόγος ύπαρξης των Ιδρυμάτων της Γ/θμιας εκπαίδευσης είναι να δίνουν καλές σπουδές στα νέα παιδιά και να οδηγούν σε πτυχία που να έχουν αντίκρισμα και να τους βοηθούν στο μέλλον στη ζωή τους». Πρόσθεσε δε ότι «οι όποιες προσπάθειες κάνουμε, ξεκινούν και καθοδηγούνται από αυτό το στόχο. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις συγχώνευσης σχολείων, όπου και πάλι το κρίσιμο στοιχείο είναι ο τρόπος με τον οποίο τα νέα παιδιά θα έχουν έναν καλύτερο τρόπο διδασκαλίας στα σχολεία. Κύριο κριτήριο είναι η σωστή εκπαιδευτική διαδικασία».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης ΤΕΙ-ΑΕΙ δήλωσε ότι «δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για κάτι τέτοιο». Σημείωσε ωστόσο ότι «η οποιαδήποτε προσέγγιση για τον τρόπο που θα διαμορφωθεί στο νέο πεδίο της Γ/θμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα θα είναι αποτέλεσμα και διαλόγου και διαβούλευσης», επισημαίνοντας πάντως ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ανησυχίες για πράγματα για τα οποία δεν έχει ληφθεί κάποια πολιτική απόφαση».

Σχολιάζοντας το αίτημα των μελών της συνόδου για τη θεσμική ολοκλήρωση για την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση ώστε να μετεξελιχθούν τα ΤΕΙ σε τεχνολογικά πανεπιστήμια, είπε ότι «Έχουμε ανάγκη για σαφώς προσδιορισμένους στόχους των δύο κατευθύνσεων της Γ/θμιας εκπαίδευσης και πρέπει αυτούς τους σαφώς προσδιορισμένους στόχους να τους συζητήσουμε και να τους συμφωνήσουμε».

Συμπλήρωσε πως, εφόσον μιλάμε για μία αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου το κράτος θα κάνει προγραμματικές συμφωνίες με τα ιδρύματα, «είναι άκαιρο αυτή τη στιγμή να μιλάμε για ιδρύσεις νέων μονάδων με την παλιά λογική».


Στο κύριο αίτημα της συνόδου να αποκτήσουν τα ΤΕΙ τη θεσμική τους ολοκλήρωση ώστε να ενταχθούν στην ενιαία ανώτατη εκπαίδευση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Χαραλαμπίδης. Επισήμανε επίσης ότι οι διοικήσεις των ΤΕΙ ζητούν από την πολιτεία να ολοκληρώσει τη διαδικασία των προτάσεων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και να δώσει τη δυνατότητα να εκπονούν διδακτορικές διατριβές, με την έννοια της μετεξέλιξής τους αργότερα σε τεχνολογικά πανεπιστήμια.



Ο υφυπουργός έφθασε στο ξενοδοχείο Παντελίδης όπου φιλοξενήθηκαν οι εργασίες της συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ εν μέσω διαδήλωσης σπουδαστών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που πρόσκεινται στο «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών» και μελών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι διαδήλωναν ενάντια στο μνημόνιο στην Παιδεία και στο ξεπούλημα των ΤΕΙ.
Ο κ. Πανάρετος τούς πλησίασε και είχε ολιγόωρη συζήτηση μαζί τους, τον ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα που έχει προξενήσει η υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ και έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο οι έκτακτοι καθηγητές, να στοιβάζονται στα εργαστήρια 50 σπουδαστές, αλλά και για τα πτυχία που τούς οδηγούν στην ανεργία, ενώ κατήγγειλαν ως «στημένο» το διάλογο για την Παιδεία.

Ο υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι «η χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν πάντα και θα εξακολουθεί να είναι βασική υποχρέωση του κράτους».
(εφημερίδα Πτολεμαίος)

Δεν τέθηκε θέμα συγχώνευσης Τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και Πανεπιστημίων και η οποιαδήποτε προσέγγιση για τη διαμόρφωση του νέου πεδίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι το αποτέλεσμα διαλόγου και διαβούλευσης, συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχουν ανησυχίες για ζητήματα που δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.
Τα παραπάνω ανήκουν στον Γιάννη Πανάρετο υφυπουργό παιδείας αρμόδιο για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος παρέστη στη λήξη των τριήμερων εργασιών της συνόδου των προέδρων και αντιπροέδρων των ΤΕΙ όλης της χώρας που διοργάνωσε το τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαϊδα και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή ( 4/3/11).

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα χρειάζεται συνολική επανεξέταση και επαναξιολόγηση των στόχων και των κατευθύνσεων της με στόχο την αναβάθμιση των σπουδών στους νέους και στην απόκτηση πτυχίων με αντίκρισμα που θα διασφαλίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον για να προσθέσει ότι το ίδιο ισχύει και για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Σε ότι αφορά στην μετεξέλιξη των Τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια είπε ότι υπάρχει ανάγκη για σαφώς προσδιορισμένους στόχους των δύο κατευθύνσεων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα πρέπει να συζητηθούν και να συμφωνηθούν μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών. Χαρακτήρισε άκαιρο το θέμα της ίδρυσης νέων μονάδων ΤΕΙ με παλαιά λογική γιατί η Πολιτεία συζητά την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από προγραμματισμένες συνθήκες και συμφωνίες με τα ιδρύματα για να υπογραμμίσει ότι η χρηματοδότηση ήταν και συνεχίζει να παραμένει βασική υποχρέωση του κράτους.
Σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά ορισμένων για διεκδίκηση θέσεων σε Πανεπιστήμια ο Γιάννης Πανάρετος απάντησε πως όπου υπάρχουν καταγγελίες είτε για πλαστά πιστοποιητικά είτε για μη νόμιμες ενέργειες διερευνώνται με προσοχή και γι αυτό ζητείται η γνώμη του ιδρύματος που το αφορά, αξιολογούνται όλα τα στοιχεία για τη λήψη αποφάσεων ώστε να ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.


«Γενικότερα βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου οι προσπάθειες όλων των μελών της κυβέρνησης κατατείνουν προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των προβλημάτων και όχι του σχολιασμού δευτερευόντων θεμάτων από τις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων». (εφημερίδα Πρωινός Λόγος)

86 comments:

  1. KOZANH4:00 pm

    Και μονο οτι μιλατε γαι διακριτους ρόλους και απορριπτεται τη πλαιον ρεοαλιστική αποψη που λέει ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ωστε οι οποιοι πόροι να πιασουν τοπό, διχνει οτι το ΜΟΝΟ που σας ενδιαφερει πια ειναι ο ΕΛΕΓΧΟΣ των ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ σε πανεπιστημια και ΤΕΙ. Εξαλου με μοχλό τον προεδρο του ΤΕΙ Αθηνας και την προσφατη συναντηση που ειχατε με αυτόν [ παραταση θητειας του με συνενωση ΤΕΙΑ-ΤΕΙ Πειρ-ΑΣΠΕΤΕ] δειχνει οτι το πατε καλα....

    ΚΑΙΜΕΝΑ ΤΕΙ.......

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:17 am

    κ. Υφυπουργέ, ποιος θα είναι ο προσδιορισμένος ρόλος των ΤΕΙ;

    Εάν είναι κάτι κατώτερο ενός ΑΕΙ, γιατί επί μία δεκαετία εκλέγονται στις βαθμίδες του Επίκουρου και του Αναπληρωτή Καθηγητή υποψήφιοι με τα ίδια - για να πούμε περισσότερα - τυπικά προσόντα σε σχέση με τα μέλη ΔΕΠ των αντίστοιχων βαθμίδων;

    Τα εκλεγμένα και εξελιγμένα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Κρήτης (τουλάχιστον αυτά έχω υπόψιν μου) έχουν περισσότερα ουσιαστικά προσόντα από μέλη ΔΕΠ πολλών περιφερειακών Πανεπιστημίων, χωρίς μάλιστα να έχουν άμεση επίβλεψη διδακτορικών διατριβών. Αυτοί τι θα γίνουν, καθηγητές ΙΕΚ;

    Τα ερευνητικά προγράμματα, οι διεθνείς συνεργασίες, τα μεταπτυχιακά προγράμματα τι θα γίνουν σε μία κατωτατοποίηση των ΤΕΙ; Τα δικαιώματα των αποφοίτων (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) πώς θα τροποποιηθούν;

    Πρέπει να δοθούν απαντήσεις, αυτή η κατάσταση διαρκεί πολύ χρόνο και είναι άκρως αντιπαραγωγική. Οι απλοί χρησμούς όπως εκείνοι που αναφέρατε προχθές δεν ταιριάζουν ούτε σε αυτόν που τους εξέφρασε ούτε σε εκείνους στους οποίους απευθυνόταν.

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:05 am

    Επιτέλους να σταματήσει η κοροϊδία!!
    Το 2001 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ εκλεγήκαμε εκ νέου από ειδικά εκλεκτορικά 5 καθηγητών πανεπιστημίου, με σκοπό να δημιουργηθεί μία κρίσιμη μάζα καθηγητών ΤΕΙ με τα απαραίτητα και απαιτούμενα ακαδημαϊκά προσόντα. Από τότε πέρασαν 10 χρόνια και συμμετέχοντας σε τόσα εκλεκτορικά σώματα είδαμε να καταλαμβάνουν θέσεις καθηγητών ΤΕΙ πολλοί και καλοί ερευνητές. Τονίζω το ερευνητές γιατί αυτό ήταν το ασθενές σημείο μας από ιδρύσεως των ΤΕΙ. Εάν δεν αξίζαμε τότε οι πανεπιστημιακοί που μας εξέλεξαν εξέφραζαν φαίνεται την ηθική του πανεπιστημίου!!

    Ιδρύθηκαν εργαστήρια τα οποία χρηματοδοτήθηκαν αδρά από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, στείλαμε εκατοντάδες αποφοίτων μας για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό, μερικοί εκ των οποίων επέστρεψαν και διδάσκουν πλέον σε ελληνικά Πανεπιστήμια!!

    Ανήκουμε σε μία ομάδα πρώην πανεπιστημιακών με μονιμότητα, που τη δεκαετία του 90 φύγαμε και πήγαμε στα ΤΕΙ. Διδάσκουμε σε σπουδαστές που εισήχθησαν σε τμήματα με βάση το 14-15, δεν μπορείτε να μας υποβαθμίζετε κάτω από τα κολέγια, οι καθηγητές των οποίων στη συντριπτική πλειονότητά τους δεν έχουν καν διδακτορικό και αγνοούν το τι εστί έρευνα. Ούτε δεχόμαστε να βαπτίζετε πανεπιστήμια τις οικοκυρικές σχολές, χωρίς καμία υποδομή, και να αφήνετε να μαραζώνουν άνθρωποι και εξοπλισμοί υψηλής προστιθέμενης αξίας.

    ReplyDelete
  4. Anonymous9:43 am

    ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ.
    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
    Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
    Ο ΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
    Η ΚΟΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

    ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous1:19 pm

    Οχι στις συγχωνεύσεις με ΑΕΙ, τα περισσότερα ΤΕΙ μπορούν να σταθούν και από μόνα τους. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκαθαριστεί ο ρόλος τους στη κοινωνία. Αλλο ΑΕΙ, και αλλο ΤΕΙ, τα ΤΕΙ πρέπει να καλύψουν τη κοινωνία στο τεχνικό-τεχνολογικό κομμάτι και τα ΑΕΙ στο επιστημονικό. Τα ΤΕΙ δεν θέλουν και δεν πρέπει να γίνουν ΑΕΙ. Είναι εντελώς ξεχωριστά πράγματα, αρκεί να λειτουργήσουν ως τέτοια. π.χ. αλλο μια ταβέρνα και άλλο μια καφετέρια. Καλύπτουν άλλες ανάγκες της κοινωνίας το κάθε ένα και λειτουργούν ανεξάρτητα.

    ReplyDelete
  6. Anonymous3:28 pm

    Νομίζω πως έφτασε ο καιρός πια Κύριε Πανάρετε να δώσετε εξηγήσεις το καλοκαίρι κοντεύει οι καινούργιοι απόφοιτοι θα πρέπει να επιλέξουν σχολή αν είναι να συνεχίσει αυτή η απαξίωση των ΑΤΕΙ πείτε μας να τους ενημερώσουμε να μην επιλέξουν αυτές τις κατώτερες σχολές..Φτάνει πια Κυριε Πανάρετε απαντήστε μας υπεύθυνα.Πραγματικά πιστεύω στην νέα ομάδα του υπουργείου παιδείας και πραγματικά περιμένω μια απάντηση από εσάς

    ReplyDelete
  7. Anonymous3:54 pm

    Τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ, εδώ και πολλά χρόνια (από το 2001). Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η - προφανώς - εσκεμμένη παραπληροφόρηση του κόσμου, και οι - επίσης εκ του πονηρού - αναφορές σε "ΑΕΙ και ΤΕΙ".

    Εκτός, βέβαια, εάν υπάρχει κρυφός σχεδιασμός ώστε τα ΤΕΙ να πάψουν να είναι ΑΕΙ, και να ξαναγίνουν Ανώτερα (και όχι Ανώτατα όπως είναι τώρα) ιδρύματα, με ότι αυτό συνεπάγεται... Προφανώς μία τέτοια κίνηση θα αποσκοπεί στο να διαφυλαχθούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο τα κακώς νοούμενα στενά συντεχνιακά συμφέροντα ορισμένων κλειστών επαγγελμάτων που εξουσιάζουν για παράδειγμα το ΤΕΕ και το ΓΕΩΤΕΕ. Διότι, ας μην ξεχνάμε ότι σε ΚΑΜΙΑ χώρα της Ευρώπης υποβαθμίστηκαν τα ανάλογα ΤΕΙ - αντίθετα, σε όλες ΜΑ ΟΛΕΣ τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης τα ΤΕΙ μετεξελίχθηκαν είτε σε Τεχνολογικά Ινστιτούτα τα οποία προσφέρουν σπουδές απόλυτα ισότιμες με αυτές των πανεπιστημίων (συμπεριλαμβανομένων των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών), είτε σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια (Κύπρος, Ισπανία), είτε σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών (στη Γερμανία, στην Αυστρία στην Ελβετία και στη Δανία) είτε σε Πανεπιστήμια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (στην Ολλανδία και στο Βέλγιο), είτε ακόμα και σε κανονικά Πανεπιστήμια (στη Βρετανία).

    Εάν η κατάσταση στα Ελληνικά ΤΕΙ παραμείνει ως έχει (ή ακόμα περισσότερο εάν υποβαθμιστούν σε τεχνικές σχολές ή σε community colleges) θα πρόκειται αφενός για Ελληνική πρωτοτυπία ή για άλλη μία λαμπρή επιτυχία των συντεχνιακών διαπλεκόμενων συμφερόντων!

    ReplyDelete
  8. Anonymous4:08 pm

    Εδώ και μία δεκαετία, στα ΤΕΙ εκλέγονται μέλη ΕΠ με υψηλά προσόντα (τουλάχιστον αντίστοιχα με τα προσόντα των ΔΕΠ των πανεπιστημίων). Μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί πρώην ΔΕΠ αποχώρησαν από πανεπιστήμια (κυρίως από περιφερειακά) και εκλέχθηκαν ΕΠ σε ΤΕΙ (κυρίως Αθήνας-Πάτρας-Θεσσαλονίκης).

    Τα 3-4 κεντρικά ΤΕΙ έχουν και καλής ποιότητας προσωπικό (συχνά καλύτερο από των περιφερειακών πανεπιστημίων), και καλή υλικοτεχνική υποδομή, και επίσης έχουν απαλλαγεί από προγράμματα σπουδών που δεν αρμόζουν σε ΑΕΙ (π.χ. ανθοκομία, επεξεργασία ξύλου, επισκευής μουσικών οργάνων, κλπ). Ακόμα, έχουν αναπτύξει μεταπτυχιακά προγράμματα (και μάλιστα αυτοχρηματοδοτούμενα!), ερευνητικά εργαστήρια, και αξιόλογο ερευνητικό έργο (δημοσιεύσεις σε καλά περιοδικά με αξιόλογο impact factor, που πολλά Τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων σπανίως επιτυγχάνουν).

    Κύριε Υφυπουργέ, έχει πλέον οριμάσει ο καιρός ώστε να προσδιοριστούν συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια (και ένας "οδικός χάρτης") τα οποία εφόσον και όταν ικανοποιήσουν κάποια ΤΕΙ (ενδεχομένως όχι όλα τα ΤΕΙ) θα μπορούν να γίνουν πανεπιστήμια ή έστω "τεχνολογικά πανεπιστήμια". Άλλωστε, αυτό το δρόμο έχουν επιλέξει όλες σχεδόν οι χώρες της Ευρώπης!

    ReplyDelete
  9. Anonymous4:18 pm

    Ποιός διακριτός ρόλος πανεπιστημίων και ΤΕΙ;

    Εδώ και τουλάχιστον 10-15 χρόνια, τα πανεπιστήμια έχουν αναπτύξει πολλά προγράμματα σπουδών και γνωστικά αντικείμενα τεχνολογικού και επαγγελματικού χαρακτήρα (π.χ. λογιστική, μάρκετινγκ, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, και άλλα πολλά)! Αυτό πως έγινε; Καθ' υπέρβαση του υποτιθέμενου διακριτού ρόλου πανεπιστημίων και ΤΕΙ; Ή μηπως, διακριτός ρόλος υπάρχει ΜΟΝΟ για τα ΤΕΙ, αλλά τα πανεπιστήμια μπορούν να θεραπεύουν τα πάντα; Γνωρίζετε κύριοι, ότι στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο εκπονούνται - σήμερα που μιλάμε - διδακτορικές διατριβές στη διοίκηση τουρισμού; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αυτός είναι ο διακριτός ρόλος;

    Ή μήπως τελικά δεν υπάρχει διακριτός ρόλος; Μήπως τελικά ο διακριτός ρόλος αποτελεί απλώς μία επίφαση για εξυπηρετούνται διάφορα συντεχνιακά συμφέροντα;

    ReplyDelete
  10. Anonymous1:31 am

    Τα ΤΕΙ πρέπει και οφείλουν να καλύπτουν το κενό στην τεχνολογική εκπαίδευση και κατάρτιση στη χώρα μας. Η χώρα χρειάζεται στελέχη να στελεχώσουν την παραγωγή. Τα ΤΕΙ πρέπει να αποτελέσουν τον κρίσιμο και διακριτό κρίκο στην εκπαίδευση . Ναι, λοιπόν, στην αναβάθμιση των ΤΕΙ και στην ενεργό εμπλοκή τους στην παραγωγική αλυσίδα με διακριτό και αναβαθμισμένο ρόλο.

    Τα ΤΕΙ δεν θα πρέπει να γίνουν Πανεπιστήμια. Η χωρα μας διαθέτει ήδη πολλά (23). Ναι στους διακριτούς ρόλους ΑΕΙ-ΤΕΙ και ναι στην αναβάθμιση των ΤΕΙ.
    Κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να υπάρχει αλληλοκάλυψη ειδικοτήτων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρος προσανατολισμός και αποστολή της Πανεπιστημιακής από την Τεχνολογική εκπαίδευση, καθώς και άριστη συνεργασία.

    ReplyDelete
  11. Anonymous2:28 am

    @ 1:31

    Εσείς ποιά συντεχνιακά συμφέροντα εξυπηρετείτε;
    Διότι, περί τούτου πρόκειται, αφού επιμένετε να αναφέρετε - εκ του πονηρού, και για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων - στο post σας τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπάδευσης ως "ΑΕΙ-ΤΕΙ".

    Μα καλά, δεν γνωρίζετε (ή κάνετε ότι δεν γνωρίζετε) ότι τα ΤΕΙ ειναι ΑΕΙ από το 2001; Αναφέρεται και στο πρώτο άρθρο του νόμου-πλαίσιου!
    Αναφέρθηκε επίσης πολλές φορές στο παρόν blog!

    ReplyDelete
  12. Anonymous4:52 am

    @1:19 & @ 1:31

    Φυσικά και έχει ανάγκη η χώρα από καλής ποιότητας τεχνική, τεχνολογική και επαγγελματική μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όμως, στην πταγματικότητα, αυτό το ρόλο δεν επιτελούν σήμερα τα ΤΕΙ (τα οποία ως γνωστον ειναι ΑΕΙ, και ούτως ή άλλως η τεχνική/επαγγελματική εκπαίδευση δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο των ΑΕΙ).

    Ίσως θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικευμένες τεχνικές/τεχνολογικές/επαγγελματικές σχολές ανάλογες των παλαιών ΚΑΤΕΕ. Οι σχολές αυτές θα μπορούσαν να είναι κάτι σαν τα community colleges, θα μπορούσαν να έχουν κάποιας μορφής σύνδεση με τα ΑΕΙ (π.χ. να αναγνωρίζονται κάποιες πιστωτικές τους μονάδες), χωρίς όμως οι σχολές αυτές να είναι ΑΕΙ. Δηλαδή, θα έχουμε μεταλυκειακές σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (όχι ΑΕΙ) με τεχνικό/τεχνολογικό/επαγγελματικό χαρακτήρα.

    Οι σχολές αυτές θα μπορούσαν να δημιουργηθούν αξιοποιόντας τα υπάρχοντα ΙΕΚ καθώς και αρκετά Τμήματα κάποιων περιφερειακών ΤΕΙ (τα οποία συχνά έχουν πολύ περιορισμένες υποδομές και ελλάχιστους ανθρώπινους πόρους!).

    Παράλληλα, τα κεντρικά ΤΕΙ (π.χ. Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Κρήτης), θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια (ή και σε κανονικά πανεπιστήμια) εφόσον πρώτα επιτύχουν συγκεκριμένους στόχους και ικανοποιήσουν συγκεκριμένα κριτήρια.

    ReplyDelete
  13. Anonymous6:47 am

    Προκαλεί εντύπωση αυτή η μόνιμη απαξίωση ενός ιδρύματος βάσει του ονόματός του. Γιατί ποτέ τα πολυτεχνειακά τμήματα π.χ. στην Κοζάνη δε συγκρίνονται με τις Σχολές του ΕΜΠ; Είναι ίδιο το επίπεδο των φοιτητών και - κυρίως - των διδασκόντων; Όταν η μεγάλη πλειοψηφία των διδασκόντων στην Κοζάνη είναι σε νηπιακή ερευνητική ηλικία και ερευνητικό έργο, γιατί θα πρέπει αυτά τα δύο ιδρύματα να θεωρούνται ισότιμα;
    Αντίστοιχα, γιατί θα πρέπει ένας καθηγητής π.χ. τμήματος πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας να θεωρείται υποδεέστερος ακόμη κι από από ένα λέκτορα αντίστοιχου τμήματος του Ιόνιου Πανεπιστημίου ή του Χαροκόπειου;

    ReplyDelete
  14. Anonymous8:56 am

    @ 6:47

    Έχετε απόλυτο δίκαιο!
    Πολλά Τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων έχουν τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό (ή έχουν συχνά άπειρο προσωπικό με σχετικά χαμηλά προσόντα - σαφώς χαμηλότερα του προσωπικού των κεντρικών ΤΕΙ), καθώς και σε υποδομή. Μάλιστα, υπάρχουν ακόμα και ακραίες περιπτώσεις όπως το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο με 1 - ΕΝΑ - μόνο ΔΕΠ, το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία με 3 - ΤΡΙΑ - ΔΕΠ, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ΚΑΝΕΝΑ μέλος ΔΕΠ, και αρκετά άλλα τμήματα πανεπιστημίων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

    Για να μην αναφέρουμε τις βάσεις εισαγωγής πολλών περιφερειακών πανεπιστημιακών Τμημάτων που είναι κάτω από το 10 (ή ελάχιστα πάνω από το 10), π.χ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου: το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, το Τμήμα Γεωγραφίας, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, το Τμήμα Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο: το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, το Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας (με τα γνωστά φαινόμενα οικογενειοκρατίας...), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: το Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας: το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών, το Τμήμα, και αρκετά ακόμη!

    Είναι δυνατόν όλα τα παραπάνω Τμήματα να θεωρούνται "πανεπιστημιακά";;; Είναι δυνατόν τα παραπάνω Τμήματα (και αρκετά ακόμη) να θεωρούνται ανώτερα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Τμημάτων των μεγάλων κεντρικών ΤΕΙ (π.χ. Αθήνας-Θεσσαλονίκης) τα οποία έχουν προσωπικό πολύ υψηλότερου επιπέδου και υποδομή ιδιαίτερα αξιόλογη;;;

    ReplyDelete
  15. Anonymous10:08 am

    Καλό το παραμύθι ότι τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ, αλλά στην ουσία δεν είναι. Ούτε στην χρηματοδότηση, ούτε στην θέση τους στη κοινωνία, ούτε στα επαγγελματικά δικαιώματα, ούτε στην αντιμετώπιση από το κοινό. Το να βάζουμε ταμπέλες στυλ "ΑΤΕΙ", είναι αστείο όταν αυτό δεν ακολουθείται από ανάλογες πράξεις

    ReplyDelete
  16. Anonymous11:08 am

    @6:47

    Ας ερευνήσει ο κ .Πανάρετος ποιοι είναι οι διδάσκοντες ΠΔ 407/80 στην Κοζάνη και θα διαπιστώσει ότι πολλοί εξ αυτών είναι είτε καθηγητές στα ΤΕΙ είτε έκτακτοι στα ΤΕΙ.
    Επίσης πάρα πολλά μέλη ΣΕΠ του ΕΑΠ είναι μόνιμοι ή έκτατκοι διδάσκοντες στα ΤΕΙ. Δηλαδή οι ίδιοι άνθρωποι έχουν τις ικανότητες και τα προσόντα να διδάσκουν σε Πανεπιστήμιο αλλά όταν διδάσκουν στα ΤΕΙ ή είναι οι πυλώνες των ΤΕΙ (ως μόνιμα μέλη) γίνονται ανίκανοι;

    Επίσης αξίζει να σημειωθεί για τους καθηγητές Πανεπιστημίου που «καταδέχονται» να διδάσκουν ως έκτακτοι στα ΤΕΙ 4 ώρες, δηλαδή ως υπερωριακή απασχόληση δημοσίου υπαλλήλου. Τα ΤΕΙ που έχουν τέτοιου υψηλού επιπέδου διδάσκοντες δεν παίρνουν από την αίγλη αυτών;

    ReplyDelete
  17. Evangelos Christou11:59 am

    @11:08

    Έχετε απόλυτο δίκιο!

    Ας σας αναφέρω την δική μου περίπτωση: μέχρι πριν από 2 εβδομάδες ήμουν μέλος ΔΕΠ σε πανεπιστήμιο, και πριν από 2 εβδομάδες παραιτήθηκα από το πανεπιστήμιο, διότι ορκίστηκα ΕΠ σε ΤΕΙ.

    Άρα, με βάση αυτή την παράλογη λογική ορισμένων, συνέβησαν αυτόματα τα παρακάτω: εξαφανίστηκαν τα προσόντα μου, εξατμίσθηκαν οι δημοσιεύσεις μου (οι οποίες είχαν και υψηλά impact factor), διαγράφηκαν τα ερευνητικά προγράμματα που έχω εκπονήσει, και ακυρώθηκαν τα 15 έτη αυτοδύναμης διδασκαλίας που είχα σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο ως ΔΕΠ πανεπιστημίου!!! Και όλα αυτά συνέβησαν διότι, σύμφωνα με τη "λογική" διαφόρων, οι "τεϊτζίδες" είναι εξ ορισμού άτομα χαμηλού επιπέδου, τα οποία - βεβαίως, βεβαίως - δεν μπορούν να συγκριθούν με τους πανεπιστημιακούς...

    Μήπως να ακυρωθούν και τα διδακτορικά που επέβλεψα επιτυχώς όλα αυτά τα χρόνια στο πανεπιστήμιο; Να ζητήσουμε και από τα παιδιά που τα πήραν να τα επιστρέψουν;

    Τελικά, έχουμε χάσει εντελώς τη λογική σε αυτή τη χώρα;

    Ή μήπως, τα διάφορα συντεχνιακά συμφέροντα είναι τόσο ισχυρά που μας τυφλώνουν;

    Για την ιστορία, ήμουν ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και τώρα ΕΠ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

    ReplyDelete
  18. Anonymous12:08 pm

    @ 10:08

    Δεν πρόκειται για "παραμύθι".
    Πρόκειται για τους νόμους του κράτους... εκτός και εάν εσείς θεωρείτε ότι δεν τους αποδέχεστε!

    Για την χαμηλή χρηματοδότηση των ΤΕΙ, προφανώς δεν φταίνα αυτά. Για την θέση τους στη κοινωνία έχουν μερίδιο ευθύνης και τα ΤΕΙ αλλά και άλλοι... Για τα προβλήματα με τα επαγγελματικά δικαιώματα, ας είναι καλά τα βρώμικα συντεχνιακά παιχνίδια κλειστών επαγγελματικών οργανώσεων όπως το ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ, κ.α., όπως επίσης και αρκετές από τις παλαιότερες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας!

    Ευτυχώς που πλέον υπάρχουν στο Υπουργείο Παιδείας άξιοι άνθρωποι και γνώστες του αντικειμένου όπως ο κ. Πανάρετος - πιστεύω ότι τα της ανώτατης εκπαίδευσης θα μπούνε σιγά-σιγά σε ορθή πορεία. Συνεχίστε κ. Πανάρετε, και είμαστε μαζί σας!

    ReplyDelete
  19. Anonymous12:18 am

    Απλή υπόθεση εργασίας:

    Αν ένας ή περισσότεροι διδάσκοντες σε ΙΕΚ ή σε σχολείο της δευτεροβάθμιας ή πρωτοβάθμιας είναι κάτοχος και διδακτορκού με ερευνητική δραστηριότητα, σημαίνει ότι και το αντίστοιχο ίδρυμα (ΙΕΚ, σχολείο) είναι Πανεπιστήμιο?

    ReplyDelete
  20. Anonymous1:01 am

    Τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα πρέπει να έχουν σαφώς καθορισμένους ρόλους. Το ότι τα ΤΕΙ έγιναν από το 2001 ΑΕΙ είναι τουλάχιστον αστείο. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που είχε αλλάξει τον τίτλο του σε ΑΤΕΙ (Ανώτατο ΤΕΙ), για να το αλλάξει στην πορεία σε Αλεξάνδρειο ΤΕΙ).

    Διαξιφισμοί για τον επίπεδο σπουδών των ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι μάταιοι χωρίς την ύπαρξη αντικειμενικής αξιολόγησης για ΟΛΟΥΣ! Προφανώς υπάρχουν Τμήματα ΤΕΙ τα οποία κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά, με πολύ αξιόλογο προσωπικό και κατάλληλες υποδομές. Το αντίστροφο ισχύει για ορισμένα Τμήματα ΑΕΙ προφανώς.
    Αντί να καθόμαστε να "μαλώνουμε" για το ποιο είναι το καλύτερο, θα πρέπει να απαιτούμε την ύπαρξη αξιολόγησης.

    Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση σχετικά με τα ΤΕΙ και τους εκτάκτους που προσλαμβάνουν. Αν θέλουμε να μιλάμε για ποιότητα στην εκπαίδευση και αξιοκρατικές διαδικασίες στην επιλογή των εκτάκτων-συμβασιούχων των ΤΕΙ. Χαρακτηριστική η περίπτωση Τμημάτων τα οποίο αφού αξιολογήσουν τα προσόντα των υποψηφίων (αξιοκρατικά) προχωρούν στην ανάρτηση του πίνακα "κατάταξης" των υποψηφίων στον πίνακα ανακοινώσεων για πέντε ημέρες (θα ήταν πολύ πιο εύκολο βέβαια ο κατάλογος αυτός να υπάρχει αναρτημένος στο διαδίκτυο ώστε να μπορεί μελετηθεί καλύτερα).
    Το λεπτό σημείο που πρέπει όμως να προσέξουμε είναι το εξής. Ο συγκεκριμένος πίνακας αποτελεί πίνακα ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ και όχι πίνακα ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Ένας υποψήφιος δε μπορεί να γνωρίζει αν τελικά έχουν επιλέξει τον 1ο ή έστω τον 2ο από την λίστα, ή τον 15ο (εκτός και να αρχίζει να ρωτάει για το κάθε μάθημα ξεχωριστά). Πως γίνεται να μην επιλέγονται οι πρώτοι; Πολύ απλά. Ενημερώνουν τον 1ο πως έχουν να του δώσουν πολύ λίγες ώρες ή ώρες που να μην βολεύουν, ή έχουν πολλές απαιτήσεις ώστε να αναγκαστεί να απορρίψει την πρόταση. Από την στιγμή που ο πρώτος είναι εκτός, μπορούν να επιλέξουν αυτόν που θέλουν και ας βρίσκεται ακόμη και στο τέλος της κατάταξης.
    Αν θέλουμε να μιλάμε για αξιοκρατία θα πρέπει οι πίνακες κατάταξης ΚΑΙ επιλογής να αναρτώνται στο διαδίκτυο (είτε στις ιστοσελίδες του εκάστοτε Τμήματος, είτε στην ιστοσελίδα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ) ώστε να υπάρχει έλεγχος.

    Τέλος, τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σχετικά με την υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ, την μη πληρωμή των δεδουλευμένων των εκτάκτων στα ΤΕΙ κλπ.
    Πριν 10 χρόνια, σε ένα εργαστήριο στο οποίο διδάσκονταν 2 μαθήματα, υπήρχαν 3 άτομα μόνιμο προσωπικό. Δύο καθηγητές εφαρμογών και ένα ΕΤΠ ως βοηθός. Το προηγούμενο εξάμηνο στο εργαστήριο αυτό, για τη διδασκαλία των ίδιων μαθημάτων απασχολούνταν 5 άτομα. Ένας καθηγητής εφαρμογών και 4 έκτακτοι (οι 3 με πλήρες ωράριο). Όταν δεν είσαι μόνιμος, ώστε να έχεις σταθερή εργασία, είναι εύκολο να "παίξεις" με την βαθμολογία κοντά στην βάση ώστε το επόμενο εξάμηνο να έχεις περισσότερα Τμήματα, επομένως να αυξηθούν και οι ανάγκες σε προσωπικό. Δημιουργία τεχνητών αναγκών που εξυπηρετούσαν και τους μονίμους και τους εκτάκτους. Ρωτήστε, ειδικά σε Τμήματα που απαιτούν την ύπαρξη 2 καθηγητών για την διεξαγωγή του εργαστηρίου, πόσα χρόνια έχουν να κάνουν μάθημα οι καθηγητές εφαρμογών από τότε που άρχισαν να προσλαμβάνονται έκτακτοι...

    Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας κ. Πανάρετε. Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που καλόμαθαν τόσα χρόνια και φοβούνται μη χάσουν τα κεκτημένα τους. Αξιοκρατία, έλεγχος και τιμωρία όπου χρειάζεται. Καιρός να προχωρήσουν και οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μπροστά και να αναπτυχθούν, γιατί όπως είχε διαμορφωθεί το περιβάλλον τα τελευταία χρόνια, κάτι τέτοιο ήταν πάρα πολύ δύσκολο.

    ReplyDelete
  21. Anonymous2:23 am

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ''ΚΟΛΛΗΣΕΙ'' ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ Σ.τ.Ε.;

    ReplyDelete
  22. Anonymous3:14 am

    @12:18 Η συλλογιστική σας είναι εσφαλμένη για τον απλούστατο λόγο ότι τα ΤΕΙ εκ του νόμου εντάσσονται στα ΑΕΙ, επομένως ένας με τα προσόντα που αναφέρετε όταν εκλέχτηκε σε ΤΕΙ εκλέχτηκε σε ΑΕΙ. Ένας με τα αντίστοιχα προσόντα που υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πάλι εκ του νόμου υπηρετεί σε κάτι διαφορετικό.
    Φανταστείτε έναν π.χ. καθηγητή φυσικής που διορίσθηκε στη δευτεροβάθμια να του πούνε ξαφνικά να διδάξει σε δημοτικό ή σε νηπιαγωγείο γιατί αποφασίσθηκε να επαναξιολογηθεί ο χώρος της εκπαίδευσης.

    ReplyDelete
  23. Oxbridge4:30 am

    @12.18
    αγαπητε συνάδελφε, το ερωτημα ειναι παραπλανητικό απλα και μονο για τις εντυπωσεις. Τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ προσοντα ποσοντα σε Πανεπιστημια και ΤΕΙ με τους υπάρχοντες νομους ειναι ταυτοσημα. Αρα το λαθος σας ειναι οτι σε οτιαναφερεστε ειναι το μεγιστο....Τα κατα νομο στα Ελληνικα ΑΕΙ ειναι τα ελαχιστα.
    Κατα το επιχειρημα σας αν τα Ελληνικα ΑΕΙ έιχαν ενα Νοbel....τοτε 8α τα κατατασαμε μαζι με τα ΜΙΤ, Oxbridge etc ??? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!
    Αλλα η πραγματική απορεια μου ειναι ....αυτου του ειδους τι λογική [σοφιστια?] διδασκετε???
    ελπιζω οχι.....

    ReplyDelete
  24. Anonymous4:47 am

    Κύριε Υφυπουργέ,
    θα ήθελα να σας ενημερώσω για έναν κίνδυνο που ενυπάρχει στις κρίσεις των σχολικών συμβούλων. Πολλοί από αυτούς επιδίδονται σε αυτοεκδόσεις ενεργοποιώντας μέσω άγνωστων στο ευρύ αναγνωστικό κοινό τυπογραφικών εταιρειών ΙSBN που έχουν πάρει και από τις προηγούμενες κρίσεις. Στις αυτοεκδόσεις αυτές παίρνουν από εδώ κι από εκεί κομμάτια (και επιδιώκουν να τα παρουσιάσουν ως δικά τους με ISBN που έχουν ήδη βγάλει με παλαιότερους τίτλους κλπ). Τουτέστιν η λογοκλοπή μετά απάτης στο έπακρον!!!
    Πρέπει να ελεγχθεί αυτού του είδους η λογοκλοπή... (η οποία δε σταματά δυστυχώς σε τέτοιου είδους φαινόμενα μόνον).
    Πρέπει να διασφαλισθεί η ακεραιότητα της διαδικασίας.
    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  25. Anonymous4:53 am

    Η ατάκα το ΤΕΙ δεν είναι ΑΕΙ εμφανίζεται ως αξίωμα. Γιατί όμως υποτίθεται ότι δεν είναι AEI; Μήπως γιατί:
    (1) Δεν έχει καθορισθεί από το Νόμο; ΨΕΜΑ
    (2) Το προσωπικό του δεν είναι κατάλληλου επιπέδου; ΨΕΜΑ, με βάση τη νομοθεσία.
    (3) Δε διεξάγεται έρευνα; ΨΕΜΑ, με βάση την παγκόσμια ερευνητική πραγματικότητα. Όποιος ψάξει σε βιβλιογραφικές και λοιπές βάσεις δεδομένων κατανοεί τη θέση μου.
    (4) Οι καθηγητές των ΤΕΙ δεν έχουν διεθνή αναγνώριση; ΨΕΜΑ, βλέπε (3).
    (5) Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές; ΨΕΜΑ, όπως ακριβώς υπάρχουν «γυμνά» πανεπιστημιακά τμήματα έτσι υπάρχουν και τμήματα ΤΕΙ και τανάπαλιν.
    (6) Δεν έχει τα απαιτούμενα έτη σπουδών και τα απαιτούμενα προγράμματα σπουδών; ΨΕΜΑ γιατί πλέον τα έχει.
    (7) Δεν έχει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών; ΨΕΜΑ, αποδεικνύεται από την απτή πραγματικότητα.
    (8) Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν προχωρούν σε περαιτέρω σπουδές; ΨΕΜΑ, βλέπε το (7) αλλά και τους πάμπολλους απόφοιτους με διδακτορικά από την ΕΛΛΑΔΑ και το εξωτερικό (αυτά τα έδωσαν πανεπιστήμια, επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι γιαλαντζί).
    (9) Οι σπουδαστές του είναι χαμηλού επιπέδου; ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, υπό την έννοια ότι αρκετά τμήματα πανεπιστημίων έχουν αστεία βάση εισαγωγής και αρκετά τμήματα ΤΕΙ έχουν σχετικά υψηλή βάση εισαγωγής. Επίσης οι υποψήφιοι φοιτητές επιλέγουν με αποκλειστικά κριτήρια την ονομασία του ιδρύματος και τη γειτνίαση με τον τόπο κατοικίας τους, γι’ αυτό και εξαιρετικά τμήματα όπως το Φυσικό Κρήτης έχουν χαμηλότερη βάση από ανυπόληπτα τμήματα κεντρικών Πανεπιστημίων.

    Συμπέρασμα: Τα ΤΕΙ έχουν τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη όλα τα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά του Πανεπιστημίου εκτός από εκείνα που δεν επιτρέπει η Πολιτεία. Αφαιρέστε από τα ΔΕΠ τους διδακτορικούς τους και τους post doc και μετά μετρείστε πόσες εργασίες θα παράξουν μόνοι τους.

    ReplyDelete
  26. Anonymous7:30 am

    Απ' ό,τι γνωρίζω κάθε χρόνο το ΕΑΠ προκηρύσσει εκατοντάδες θέσεις για εισαγωγή στα μεταπτυχιακά του Διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ που δεν έχουν μεταπτυχιακό τίτλο.
    Πώς γίνεται επομένως να έχουν όλοι οι Διδάσκοντες στα ΤΕΙ Διδακτορικό, αφού κάποιοι δεν έχουν ούτε μεταπτυχιακό?

    ReplyDelete
  27. Anonymous8:03 am

    @ 4:53

    Έχετε απολύτο δίκαιο, και θέτετε ορθά τόσο το συνολικό θέμα των ΤΕΙ, όσο και τα επιμέρους ζητήματα!

    ReplyDelete
  28. Anonymous8:04 am

    @7:30 Τι επιχείρημα είναι και αυτό!! Οι θέσεις - που δεν νομίζω ότι είναι εκατοντάδες - είναι οι διαθέσιμες και δεν αντιστοιχίζονται 1-1 με τους μη έχοντες μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Μία πολύ απλή απάντηση στο τι έχει ο καθένας από τους καθηγητές ΤΕΙ θα μπορούσε να δώσει ο αμφιτρύων του ιστολόγιου με μία γραμμή. Αυτός ξέρει.

    ReplyDelete
  29. Anonymous8:26 am

    @ 7:30

    Το ερώτημά σας είναι ενδιαφέρον, και έχει ξεκάθαρη απάντηση...

    Κατ' αρχάς, να διευκρινήσουμε ότι το ΕΑΠ επιτελεί σπουδαιότατο και σημαντικότατο έργο. Οι θέσεις αυτές που προσφέρονται από το ΕΑΠ αφορούν τις παρακάτω ειδικές κατηγορίες (όχι κατ' ανάγκη διδασκόντων, και βεβαίως όχι ακαδημαϊκού προσωπικού):

    - Διοικητικούς υπαλλήλους των ΤΕΙ.
    - Μέλη ΕΤΠ (Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό) των ΤΕΙ, οι οποίοι είναι ανάλογοι των ΕΤΕΠ των πανεπιστημίων (όπου να σημειωθεί ότι, και οι ΕΤΕΠ των πανεπιστημίων δεν έχουν - και δεν χρειάζονται - διδακτορικό).
    - Εργαστηριακούς Συνεργάτες (οι οποίοι είναι συμβασιούχοι), και οι οποίοι βοηθούν στην προετοιμασία της διδασκαλίας και στη διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων, και οι οποίοι - προφανώς - δεν χρειάζεται να έχουν διδακτορικό για το ρόλο αυτό. Τον ρόλο των Εργαστηριακών Συνεργατών στα πανεπιστήμια αναλαμβάνουν είτε ανάλογοι εξωτερικοί συνεργάτες (επίσης χωρίς διδακτορικό), είτε υποψήφιοι διδάκτορες...
    - Καθηγητές Εφαρμογών, οι οποίοι διδάσκουν ειδικευμένα εργαστήρια και οι οποίοι είναι ακριβώς ανάλογοι των ΕΔΙΠ (Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό) των πανεπιστημίων (οι οποίοι επίσης δεν έχουν - και δεν χρειάζονται - διδακτορικό).

    Κατά συνέπεια, καταλαβαίνετε ότι:

    1. Ορθά το ΕΑΠ προσφέρει θέσεις μεταπτυχιακών στις παραπάνω κατηγορίες.
    2. Οι παραπάνω κατηγορίες προσωπικού φυσικά και δεν έχουν διδακτορικό, αλλά όμως δεν αποτελούν αμιγώς ακαδημαϊκό προσωπικό. Μάλιστα, ανάλογες κατηγορίες προσωπικού υπάρχουν ΚΑΙ στα πανεπιστήμια, και - βεβαίως - και αυτοί (στα πανεπιστήμια) δεν έχουν διδακτορικό!

    Συμπέρασμα-Ερώτηση:
    Γιατί δεν αναρωτηθήκατε αν έχουν όλοι οι διδάσκοντες στα πανεπιστήμια διδακτορικό, αλλά αναρωτηθήκατε αν έχουν μόνο στα ΤΕΙ;
    Μήπως, μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων;

    ReplyDelete
  30. Anonymous8:51 am

    Kύριε Υφυπουργέ.

    Θα ήθελα μέσω της σελίδας σας να παρακαλέσω τον κο Μπαμπινιώτη να αλλάξει την επεξήγηση στο λήμμα "κορόιδο" και να γράψει τα εξής: "Yποψήφιος διδάκτορας σε Ελληνικό ΑΕΙ ο οποίος όχι μόνο αναγκάζεται να γράψει το μεγαλύτερο μέρος στα papers του επιβλέποντα καθηγητή χωρίς να αναφέρεται πουθενά, να διορθώνει τα γραπτά του και άλλα έξοχα τέτοια αλλά και πλέον να αναγκάζεται σε καθυστέρηση με το να του φορτώνουν και άλλοι "συνάδελφοι" ΔΕΠ τα δικά τους με εκβιαστικό τρόπο".

    ReplyDelete
  31. Anonymous9:02 am

    ΣΤΑ (Α)ΤΕΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ.
    1) ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ (ΚΟΖΑΝΗ). ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΤΙ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΤΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟ 3ης ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ΑΦΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4 ΚΑΙ 5 ΠΟΥ ΜΕ 0,8 ΠΕΡΑΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΙ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η "ΕΠΑΡΑΤΗ" ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΕΝΟΣ 8ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΔΕΠ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ (50.000) ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΠΕΑΕΚ, ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ, ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΩΣΑΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Σ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 3-5% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.
    2) ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΛΙΓΕΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΜΥΓΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΚΑΤΕΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ CITATION INDEX. ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ’ ΑΥΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΟΥΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ, ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΝΤΙ 3000 – 6000 € ΜΑΖΙ ΜΕ 1 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ, ΟΠΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΒΑΛΚΑΝΙΟ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΙ ΜΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ. ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΑ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ 2005-2007, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ – ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ – ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΤΑ ΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΡΙΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΩΣ ΚΑΚΙΣΤΟ ΤΕΙ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΣΥΧΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ ΜΑΣ (ΕΚΛΟΓΕΣ) ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ "ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟ". ΤΩΡΑ ΝΑΙ ΕΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΛΩΣ ΚΑΚΟ ΤΕΙ, ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ 1% ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΕΙ (ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?). ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕ ΝΟΣΟΥΝ ΦΡΙΧΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΟΙ ΤΟΜΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Κ. ΠΑΝΑΡΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΑΕΙ ΜΕ ΤΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΑΙ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΝΑΙ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΝΑΙ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΑΙ, ΟΧΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΑΝΟΜΟΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΜΕ ΧΙΛΙΑ – ΜΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ

    ReplyDelete
  32. Anonymous9:23 am

    NA HTAN MONO AYTO

    Μήπως έχουμε παραφρονήσει….. μήπως
    Όχι βέβαια η υπουργός και εμείς που προσπαθούμε να πούμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ


    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Οι Δήμαρχοι παίρνουν την τελική απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων

    «Θεωρώ ότι υπάρχει, όπως σε πολλά πράγματα, μια απίστευτη δραματοποίηση. Έχουμε μια βδομάδα τώρα, χιόνια στη Δυτική Μακεδονία, χιόνια στην Ήπειρο, χιόνια στον Έβρο, χιόνια στην Καβάλα. Ξαφνικά έπεσε ένα χιόνι στη Βόρεια Αττική και έγινε πρώτο θέμα, μη δραματοποιούμε τόσο πολύ τα πράγματα».

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

    ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ


    ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!!!
    ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ

    Πολλά παιδιά «πέφτουν» σε «ανύπαρκτο» παγετό [ ενώ ο ήλιος λάμπει] για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για κλείσιμο των σχολείων. Μετά από εισήγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων προς τους δημάρχους.

    ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ σιγοντάρουν σε αυτή την απίστευτη κατάσταση «πρόγνωσης» για το τι πρόκειται να συμβεί το βράδυ ή αύριο ΕΝΩ η ΕΜΥ λέει αυτά που διαπιστώνεται και σεις ως πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΜΘ στα ίδια δελτία ειδήσεων [θα μας τρελάνουν, θα τρελαθούμε]

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

    Η παιδαγωγική παρέμβαση στα παιδιά για πλήρη ραθυμία, οι αυριανοί πολίτες του δεν κάνω τίποτε, δεν σκέφτομαι ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
    Και όταν κλείσουν τα παιδιά στο δρόμο για παιχνίδι. Και κανένας δεν θα αναφέρει του κινδύνους για τους οποίους «έκλεισαν» τα σχολεία. Εμείς οι γονείς και κηδεμόνες που θα πρέπει να κλείσουμε τα παιδάκια μας στο σπίτι για να είναι ασφαλή…..

    Και όποιος/α κάνει την όποια παρέμβαση γίνεται ο στόχος.

    Και οι γονείς στο ίδιο μήκος κύματος?…. ΟΧΙ ΟΛΟΙ

    Να δούμε πως θα αντιδράσουν και οι Δήμαρχοι για να έχουμε πρόγευση τι θα μας συμβεί στα σχολεία με τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους Καλλικρατικούς δήμους.

    Γονείς που αγωνιούν , που σκέφτονται, που προβληματίζονται.

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

    ΜΗΠΩΣ ΠΙΑΣΑΜΕ «ΠΥΘΜΕΝΑ»

    ΣΗΜ: ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΦΤΑΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΔΜΘ ΑΦΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ, ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ.

    ReplyDelete
  33. Anonymous9:26 am

    ΟΙ ΛΕΚΤΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ;;;

    ReplyDelete
  34. Anonymous10:15 am

    @ 9:26

    Έχουν!

    ReplyDelete
  35. Anonymous10:35 am

    @ 9:02

    Αυτά που αναφέρετε είναι πολύ ενδιαφέροντα, και σε κάποιες περιπτώσεις (σαφώς σε κάποιες ΛΙΓΟΣΤΕΣ περιπτώσεις) ισχύουν. Όμως, σημειώστε ότι:

    1. Ισχύουν για μεμονωμένες περιπτώσεις που εντοπίζονται σε όλα τα ΑΕΙ, δηλαδή τόσο σε πανεπιστήμια όσο και σε ΤΕΙ.

    2. Κάποια από τα σχόλιά σας αφενός δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, και αφετέρου υποδηλώνουν ότι είτε δεν έχετε επαρκή γνώση του χώρου, είτε απλούστατα προσπαθείτε με προπαγανδιστικές ατάκες να δημιουργήσετε - ψευδείς - εντυπώσεις... Για παράδειγμα:
    - Αναφέρετε ότι, "ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΡΙΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΩΣ ΚΑΚΙΣΤΟ ΤΕΙ". Από που προκύπτει αυτό; Έχετε στοιχεία από τις αξιολογήσεις της ΑΔΙΠ; Έχετε άλλα στοιχεία; Έχετε εικόνα (από που) για την πλειοψηφία των Τμημάτων ΑΕΙ (πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της Ελλάδας;
    - Αναφέρετε ότι, "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Σ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 3-5% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ." Από που προκύπτει αυτό το 3-5%; Έχετε στοιχεία; Έχετε υπόψη σας κάποια έρευνα; Αν έχετε στοιχεία, τότε θα πρέπει να τα παρουσιάσετε.
    - Τα παραπάνω δύο παραδείγματα παρουσιάζουν ξεκάθαρα άλλη μία εσκεμμένη προσπάθεια διαβολής των ΤΕΙ και δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων!

    Πως είναι δυνατόν να διαφωνείτε με την περαιτέρω αναβάθμιση των ΤΕΙ εφόσον πρώτα περάσουν από αυστηρότατη αξιολόγηση, και αφού εκπληρώσουν (όσο ΤΕΙ μπορέσουν) συγκεκριμένα κριτήρια;

    Τελικά, εσείς ποια συντεχνιακά συμφέροντα εξυπηρετείτε; Του ΤΕΕ; Του ΓΕΩΤΕΕ; Άλλης κλειστής συντεχνίας που φοβάται να μη χάσει τα προνόμιά της, τα οποία χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός λαός;

    ReplyDelete
  36. Anonymous10:38 am

    ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο/Η @9:26 ΚΑΙ Ο/Η 10:15 ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ.

    ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΚΙ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΑ !!!!

    ReplyDelete
  37. Anonymous11:01 am

    @9:02
    Αν και διαφωνώ με τις ολοκληρωτικές θέσεις σας, εν τούτοις οφείλω να σας συγχαρώ γιατί έστω και μία φορά ένας πολέμιος των ΤΕΙ έχει συγκροτημένο λόγο και δεν κραυγάζει. Μου έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση η αδυναμία συγκρότησης έστω και μίας πρότασης από τους πολέμιους των ΤΕΙ. Για τις ανορθογραφίες των υπόλοιπων θα συμφωνήσω μαζί σας.

    Ποιο κατά τη γνώμη μου είναι το συμπέρασμα από τα 35 σχόλια που διάβασα: Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα ΤΕΙ που δε βγαίνουν στην επιφάνεια, δε βρίσκουν βήμα να εκφράσουν τη γνώμη τους και δεν κατέχουν διοικητικές θέσεις. Αυτοί είναι επιστήμονες, που για κάποιους λόγους ακολουθούν χημηλή πτήση στην ακαδημαϊκή τους καριέρα. Και τα μισά από αυτά που γράφουν υπέρ των ΤΕΙ να είναι αληθινά, ο κ. Πανάρετος οφείλει να ψάξει και να συζητήσει μαζί τους, όπως βέβαια και με τους μη ομιλούντες αλλά αόκνως εργαζόμενους πανεπιστημιακούς. Οι φωνασκούντες συνήθως έχουν κενό λόγο αλλά δυστυχώς διαχρονικά είναι οι συνομιλητές της εκάστοτε εξουσίας.

    Σε ό,τι αφορά το συμμάζεμα της Γθμιας Εκπσης, πιστεύω ότι η δημιουργία ενός ιδρύματος ανά περιφέρεια - με εξαίρεση το λεκανοπέδιο - με απορρόφηση του επιστημονικού δυναμικού των ΤΕΙ - μετά από ουσιαστική αξιολόγηση ΔΕΠ-ΕΠ - θα ήταν η επωφελέστερη λύση για τη χώρα, με δημιουργία της αξιόπιστης μεταλυκειακής βαθμίδας μέσα από μετασχηματισμό των ΙΕΚ, όπου θα τοποθετούνταν και τα μη ακαδημαϊκά τμήματα των ΤΕΙ (κομμωτική, επεξεργασία ξύλου κ.λ.π.).

    ReplyDelete
  38. Anonymous11:04 am

    Μόλις τώρα στις ειδήσεις

    Βράβευση από μεγάλο όμιλο ιδιωτικής εκπαίδευσης προσωπικότητας για το ανθρωπιστικό της έργο.

    Αλήθεια τι κύρος έχουν τέτοιες βραβεύσεις εκτός από τη διαφήμιση του ομίλου που βραβεύει

    Και από την άλλη γιατί τόσες βραβεύσεις σε ένα πρόσωπο διαχρονικά, που λόγω οικονομικής επιφάνειας έχει την πολυτέλεια να ασχολείται και με τις φιλανθρωπίες [δεν υπονοούμε τίποτε, δεν υποβαθμίζουμε την όποια προσφορά, απλά παρατηρούμε]

    Και να μην ξεχνάμε εκεί στην υποβαθισμένη Πατησίων διαβάζουμε την διαφήμιση του ομίλου που προβληματίζει
    "4 πτυχία σε 2 χρόνια"

    ... και σεις υποτίθεται ότι πασχίζετε για την αναβάθμιση της παιδείας

    ... ενώ το ΥΠΔΜΘ και όχι μόνο συμμετέχει σε εκθέσεις παιδείας που κυριαρχεί το πρότυπο "4 πτυχία σε 2 χρόνια" ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ή ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΣΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΠΨΣ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ

    ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

    Ο/Η ΜΊΖΕΡΟΣ/H ή Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΔΑΙΤΗREI ΤΟ ΤΕΛΜΑ

    ReplyDelete
  39. Anonymous11:19 am

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ

    Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

    ΚΑΙ Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΔΜ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    ΜΕΓΑΛΟΔΥΜΑΝΕ ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ,
    ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ

    ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΛΕΣΕΙ … ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …… ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    Πόσο δίκιο έχει η/ο @9:23 και πόσο μόνος/η πρέπει να αισθάνεται……

    ReplyDelete
  40. Anonymous11:21 am

    Τι ποσοστό διδακτικού προσωπικού TEI συνολικά, ανεξάρτητα από κατηγοριοποιήσεις, διδάσκει χωρίς διδακτορικό ή/και μεταπτυχιακό?
    Υπάρχουν καθηγητές απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο post?

    ReplyDelete
  41. Anonymous1:13 pm

    ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ (ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΡΑΣΤΟΝΗ!)ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠ ΤΕΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ..

    ReplyDelete
  42. Anonymous11:13 pm

    ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ …. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

    Οι Δήμοι έχουν την αρμοδιότητα τώρα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

    Είναι πάρα πολύ δύσκολο οι Δήμοι να ενημερώσουν την περιφέρεια στην οποία ανήκουν και να βγει έγκαιρα μια ανακοίνωση στα ΜΜΕ, στις ιστοσελίδες τις τοπικής αυτοδιοίκησης ή να υπάρχει μήνυμα σε μια τηλεφωνική γραμμή.
    Ακόμα πιο δύσκολο είναι να στέλνεται το μήνυμα και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και να γίνεται η σχετική ανάρτηση στις ιστοσελίδες τους που ενημερώνονται συνήθως με καθυστέρηση ετών!!!

    Κατά τα άλλα στην κρατική τηλεόραση η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΜΘ δηλώνει τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ δηλαδή αυτά που σας γράφουμε παραπάνω

    Που είναι η ευθύνη σας:

    Στο γεγονός ότι νομίζεται ότι η χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει η ΙΝΤΕΡΝΕΤ επικοινωνία προχωρεί με τις ενέργειες που κάνετε αναφέροντας εφαρμογές που μόνο σε μια εικονική πραγματικότητα παραπέμπουν.

    Να φανταστείτε ότι η πιο απλή εφαρμογή, αυτή της χρήσης του “email” [ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για όσους δεν κατάλαβαν] ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί:

    • Κάποιοι δεν το θέλουν για να υπάρχουν «λόγοι» για διαμαρτυρίες

    • Οι εκπαιδευτικοί που έχουν επιμορφωθεί δεν το μπορούν στη συντριπτική πλειοψηφία τους γιατί οι πιστοποιήσεις «μαϊμού» χρησιμοποιούνται για την απόκτηση μορίων για την κατάληψη θέσης «στελέχους εκπαίδευσης»

    • Η συντριπτική πλειοψηφία των εν ενεργεία στελεχών της εκπαίδευσης μπερδεύουν τον Η/Υ με την καφετιέρα [και στις επικείμενες κρίσεις δεν θα προσμετρηθεί η πιστοποίηση στις ΝΤ, δηλαδή παραπέμπετε τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των σχολικών μονάδων το 2016!!!!}

    • Οι μαθητές /τριες δεν είναι βέβαιο ότι ξέρουν, μπορούν ή θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η επικοινωνία μέσω του κυβερνοχώρου [ενώ «ξέρουν» τις παραβατικές εφαρμογές του- έχοντας άγνοια των όποιων επιπτώσεων] ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΛΕΙΤΥΡΓΟΥΝ ΑΨΟΓΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

    • Οι εγκύκλιες που βγάζετε ως πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΜΘ μένουν χαρτιά που σκωπτικά συζητούνται στις σχολικές μονάδες και

    • Κάποιοι επιστημονικοί φορείς σας κατηγορούν ότι ασχολείσθε με εφαρμογές για «νήπια»[διάβαζε χρήση email] και όχι με την εισαγωγή της ρομποτικής στα δημοτικά σχολεία[!!!] [το ακούσαμε και αυτό και μάλιστα υιοθετήθηκε από στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΔΜΘ που εκπροσωπούσε την υφυπουργό][για ψάξτε ποιοι οργάνωναn την εκδήλωση σε αμφιθέατρο του ΥΠΔΜΘ και θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα].

    ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

    Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ/ΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ που δεν τιμούν τον εκπαιδευτικό χώρο ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ : σχολικής μονάδας[ιδίως σε αυτό το επίπεδο…. που τα πάντα έχουν βαλτώσει] διεύθυνσης[ για τη διατήρηση ισορροπιών και των απαραίτητων δημόσιων σχέσεων για διατήρηση της καρέκλας] , περιφέρειας[….], υπηρεσιών ΥΠΔΜΘ [έ αυτοί/ες δεν έχουν καταλάβει τίποτε τα τελευταία 30 χρόνια( επαναλαμβάνουν μονότονα για την χαμένη υπόθεση του αντικειμένου εργασίας που ποτέ δεν κατάλαβαν ποιο είναι)] και ακόμα παραπάνω[το πολιτικό κόστος…, η εμπιστοσύνη στους κόλακες και τους «μικρούς»?].

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ στη MH διαιώνιση του τέλματος.

    ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ:
    «κανένας δεν μας περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια» !!!!!!!!!!

    Μετά υπάρχει η απορία γιατί ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ οι προσπάθειες του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

    Και το τέλμα συνεχίζεται και το ανησυχητικό σύμπτωμα σε αυτή την κατάσταση είναι ότι εμπλέκονται και οι μαθητές /τριες που τους μεταδίδουν κάποιοι την «παιδαγωγική αντίληψη» της ήσσονος προσπάθειας και της γελοιοποίησης των πάντων , δηλαδή τους χρησιμοποιούν με αντάλλαγμα βαθμούς, εκδρομές….. και όχι μόνο. []

    ReplyDelete
  43. Anonymous12:16 am

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα μέλη ΔΕΠ εάν θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και τι γίνεται με την εξέλιξή τους, η Υπουργός απάντησε:

    Τα μέλη ΔΕΠ είναι δημόσιοι λειτουργοί και έχουν ειδικό μισθολόγιο. Όσον αφορά στο θέμα των εξελίξεων -επειδή υπάρχει συζήτηση και με το Υπουργείο Εσωτερικών- σας λέω πως ισχύει ό,τι και σε όλο το δημόσιο. Δηλαδή οι εξελίξεις, οι οποίες δεν σημαίνουν νέες προσλήψεις, προχωρούν κανονικά.

    Ειδικο μισθολόγιο σημαίνει 28 μισθούς τον χρόνο απο ορισμένους, μεσω ελκε κυριε υπουργέ?

    ReplyDelete
  44. Anonymous3:47 am

    χωρις λόγια, χωρις σχόλια.

    "Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ............. , λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

    Τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν κανονικά, για να διευκολυνθούν οι γονείς που
    εργάζονται.

    Ο Αντιδήμαρχος ............."

    ReplyDelete
  45. Anonymous4:30 am

    κ. Πανάρετε, βγαίνουν αυτές τις ημέρες οι εντολές πληρωμής για όσους συμμετείχαν στη σύνολο των Προέδρων ΤΕΙ. Είναι πολλές και έχουν υψηλά - για την εποχή που ζούμε - ποσά. Γιατί θα πρέπει να συναντώνται τόσο συχνά τόσοι πολλοί; Οι αίθουσες τηλεκπαίδευσης που πληρώθηκαν αδρά γιατί υπάρχουν;
    Είναι δυνατόν να διαρκεί 3 ημέρες η κάθε σύνοδος και να συμμετέχουν και υπάλληλοι της επιτροπής ερευνών; Ας κάνουν μία τηλεδιάσκεψη. Εάν βαριούνται να φύγουν από τα γραφεία τους για να πάνε στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης, υπάρχουν οι υποδομές του GUNet που επιτρέπει την τηλεδιάσκεψη από το γραφείο. Για να μη μιλήσουμε για το skype.

    Ελπίζω να το δείτε το θέμα γιατί πλέον ακόμη και οι ελάχιστες σπατάλες προκαλούν την κοινωνία.

    ReplyDelete
  46. Anonymous4:35 am

    @9:02@
    Μερικά σχόλια για τα συμπεράσματά σου από έναν απόφοιτο της 3ης τάξης δημοτικού.
    - Η ανορθογραφία αν θυμάμαι καλά, είναι ένα είδος δυσλεξίας. Η δυσλεξία, απ' όσο γνωρίζω, είναι ψυχοσωματική πάθηση. Είναι κάτι σαν "αναπηρία". Δεν νομίζω ότι είναι το απόλυτο κριτήριο ικανότητας, ευφυίας ή εργατικότητας ενός ανθρώπου.
    - Οι μόνοι (τει) που ζητούν να εξισωθούν τα ΕΔ τους με των ΑΕΙ είναι όσοι ελπίζουν σε μία θέση (και μάλιστα υψηλόβαθμη) στο δημόσιο. Και οι χειρότεροι εχθροί τους είναι, όσοι (πανεπιστήμια) έχουν μία υψηλόβαθμη θέση στο δημόσιο. Οι πλειοψηφία των αποφοίτων τει, ζητάμε απλώς τα δικαιώματα που απορρέουν από τα περιεχόμενα σπουδών μας.
    - Σε συνέχεια της τελευταίας πρότασης να σου επισημάνω ότι δεν υπάρχει κανένας θεσπισμένος φορέας ο οποίος να μπορεί να αξιολογήσει το επίπεδο σπουδών στα ΤΕΙ όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα Πανεπιστήμια. Οπότε τα αυθαίρετα συμπεράσματα για τα επίπεδα σπουδών του καθενός μας, περιττεύουν.
    - Να σου υπενθυμίσω ότι όλα τα τμήματα ΤΕΙ, όπως και των Πανεπιστημίων, τα ίδρυσε το ελληνικό κράτος. Αν δεν τα χρειαζόμασταν ή αλληλοκαλύπτονταν τα αντικείμενά τους, είναι ευθύνη του κράτους. Δεν μπορεί να πληρώνουν νέοι άνθρωποι κάτι για το οποίο δεν φταίνε. Ας εξασφαλίσει μία επαγγελματική διέξοδο για όσους έχουν ήδη πτυχία ή σπουδάζουν σήμερα στα περιττά τμήματα και μετά ας τα κάνει ότι θέλει...
    - Και θα τελειώσω με την αρχή της ανάρτησής σου. Έχεις απόλυτο δίκιο ότι ούτε το προσωπικό, ούτε οι φοιτητές θα φθάσουν ποτέ το επίπεδο των Πανεπιστημίων. Άλλωστε κανείς δεν ξέρει στη πραγματικότητα ποιος είναι κάτω και ποιος πάνω...

    ReplyDelete
  47. Anonymous5:26 am

    S O S ΠΟΓΚΡΟΜ ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕ ΚΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ



    To TEE έχει εξαπόλυσει μια άγρια επίθεση ανεφ' προηγουμένου (πογκρομ ) κατά των πολιτικών μηχανικών δομικών έργων και λοιπόν μηχανικών πτυχιούχων ΤΕΙ που εκδίδουν η συμμετέχουν στην έκδοση οικοδομικής άδειες στα πολεοδομικά γραφεία όλης τις ελληνικής επικράτειας.







    Έχουν στείλει έγγραφα στις πολεοδομίες καθώς και ονομαστικές κατάστασης όσον μηχανικών ΤΕ έχουν εγγραφεί στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ και το ΤΕΕ ζητεί καταφανέστατα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ακυρώσεις οικοδομικών αδειών







    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΕΙ ΕΦΤΑΣΕ ΠΛΕΟΝ Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ







    Παρακαλούμε την ΕΕΤΕΜ και την πολιτική ηγεσία του τόπου να παρέμβει άμεσα πριν το φαινόμενο πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.









    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΕ

    ReplyDelete
  48. Anonymous7:57 am

    @3:47 AM

    δηλαδή ο λόγος που πρέπει να είναι ανοικτά τα σχολεία είναι για να παρκάρουν οι γονείς τα παιδιά τους?

    ReplyDelete
  49. Anonymous9:25 am

    Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν...

    Αν κάποια ΤΕΙ έχουν τη δυνατότητα να μετεξελιχθούν μελλοντικά σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, τότε δόστε τους την ευκαιρία να αποδείξουν τι αξίζουν.

    Για όλους πρέπει να υπάρχει μια θέση στον ήλιο, αρκεί να την αξίζουν!

    ReplyDelete
  50. Anonymous9:30 am

    @4.35@
    1) ΑΛΛΟ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΟ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΩΣ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.
    2) ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΝΑΚΕΙΑ Η ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΦΟΥ ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑ - ΜΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΠΛΩΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΗΤΟ "ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟ". ΗΜΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ.
    3) ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠ' ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ.
    4) ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΣΤΟ ΑΝΕΛΥΣΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
    5) ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ, ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.
    6) ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΕ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΟΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΙΟ ΥΓΙΕΣ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ 7 - 1 ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΑ ΝΟΣΟΥΝΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΛΑΔΟ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΧΙΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑΝΟΙΚΤΟ, ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΕ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ, ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ Ν' ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.

    ReplyDelete
  51. Anonymous11:15 am

    @9:30, είμαι μέλος του ΤΕΕ και καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας, επομένως πατάω και στις 2 βάρκες. Μην αναφέρεσαι στις βάσεις εισαγωγής γιατί μπήκαμε από τους πρώτους στο ΕΜΠ με το σπαθί μας (τότε μάλιστα εισάγονταν φοιτητές σε διψήφιο αριθμό), βγήκαμε με ΑΡΙΣΤΑ με το σπαθί μας και εμφανίστηκαν "συνάδελφοι" εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ από ανατολικές χώρες και δε συμμαζεύεται.
    Οι μισθωτοί μηχανικοί πληρώνουμε τεράστιες εισφορές στο ΤΕΕ, κυριολεκτικά πολλαπλάσιες από αυτές των ελεύθερων επαγγελματιών, γιατί οι εισφορές μας είναι συνάρτηση του μισθού μας. Επομένως το ΤΕΕ δεν είναι υγιές μόνο γιατί έχει καλή αναλογία αλλά και για άλλους λόγους.

    Δεν ξέρω πού εργάζεσαι αλλά προσωπικά δε δέχομαι ως απόφοιτος και διδάκτορας του ΕΜΠ με πλουσιότατο ερευνητικό έργο να υβρίζομαι από τον οποιονδήποτε, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μηχανικίσκους που μετά από 7-8 έτη σπουδών έγιναν διπλωματούχοι χαρη στην ΠΦΣ (παγκόσμια φοιτητική σταθερά, το δημοκρατικό 5.0). Πρώτα να παρουσιαστούν από το υπουργείο εκθέσεις που να περιέχουν μετρήσιμα μεγέθη, σταθμισμένα και ανηγμένα με βάση παραμέτρους που θα συμφωνηθούν εκ των προτέρων, και μετά να τοποθετηθεί όποιος επιθυμεί.

    ReplyDelete
  52. Anonymous12:00 pm

    Σχετικα με το ερωτημα του 11:21 AM
    (Τι ποσοστό διδακτικού προσωπικού TEI συνολικά, ανεξάρτητα από κατηγοριοποιήσεις, διδάσκει χωρίς διδακτορικό ή/και μεταπτυχιακό?
    Υπάρχουν καθηγητές απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο post?)
    Χωρίς διδακτορικό ή/και μεταπτυχιακό ειναι ολοι οσοι εχουν προσωποπαγεις θεσεις.
    Καθηγητές απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ ειναι ολοι οι καθηγητες εφαρμοφων με προσωπαγη θεση.
    Αυτο βεβαια που μονο γελιο μπορει να προκαλεσει ειναι οι διαδικασιες αλλα και τα προσοντα των περισσοτερων οι οποιοι μετετρεψαν τις προσωποπαγεις θεσεις σε θεσεις ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. Το ΤΕΙ Θεσσαλονικης εχει να επιδειξει εναν οχι ευκαταφρονητο αριθμο.
    Αν γινει μια μικρη ερευνα πολυ ευκολα διαπιστωνεται η ανυπαρξια επιστημονικου εργου (δηλαδη δεν πληρουσαν καν τα τυπικα προσοντα). Χαρακτηριστικα τα "πρακτικα" της "εκλογικης διαδικασιας" εκτασης 3-4 σειρων οπου αναφερεται "μετα απο διαλογικη συζητηση" εκλεγεται ο/η ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ !!! Ενδιαφερον ειναι οτι στα "πρακτικα" αυτα το ΥΠΕΠΘ εχει ασκησει και τον προβλεπομενο ελεγχο νομιμοτητας !!!!!
    Βεβαια αυτοι οι "καθηγητες" κρινουν υποψηφιους !!!!
    Ας ανοιχτουν αυτοι οι φακελοι για να δουμε την καταντια ολων των εμπλεκομενων.

    ReplyDelete
  53. Anonymous12:13 pm

    Κύριε Πανάρετε πότε θα μας απαντήσετε υπεύθυνα για τα ΑΤΕΙ?

    ReplyDelete
  54. Anonymous3:35 pm

    @ 12:00

    Αυτά που αναφέρετε υπάρχουν πράγματι σε αρκετά ΤΕΙ αλλά αποτελούν λιγοστές περιπτώσεις - δεν αποτελούν τον κανόνα.
    Άλλωστε, ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν και στα πανεπιστήμια, και μάλιστα σε παρόμοια έκταση (τα έχω δει σε εκλεκτορικά που συμμετείχα - φαντάζομαι ότι και άλλοι ΔΕΠ τα έχουν βιώσει).

    Όλοι μας ξέρουμε ότι τέτοιες νοσηρές περιπτώσεις υπάρχουν αρκετές σε πολλά ιδρύματα, και σε ΤΕΙ και σε πανεπιστήμια. Άρα, το σημαντικό δεν είναι να τα χρησιμοποιούμε επιλεκτικά για να "χτυπάμε" κάποια ιδρύματα (στην περίπτωση αυτή τα ΤΕΙ). Αντίθετα, πρέπει να παλέψουμε όλοι, σε όλα τα ιδρύματα, ώστε να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα με τα στημένα εκλεκτορικά, την εκλογή ατόμων χωρίς προσόντα, κλπ.

    Γενικά, καλο θα ήταν να μην προσπαθούμε να στοχοποιούμε έτσι άκριτα και χωρίς μέτρο τα ΤΕΙ, διότι αυτό κοντέβει να καταντήσει ρατσιστικό... Αν θέλουν και αν καταφέρουν (επί της ουσίας, μετά από αξιολόγηση, και όχι αυθαίρετα) να αναβαθμιστούν τα ΤΕΙ, τότε ας τους δοθεί αυτή η δυνατότητα.

    ReplyDelete
  55. Anonymous12:22 am

    κ. Πανάρετε, πότε αναμένετε να υπάρξουν νέα για το πρόγραμμα Αρχιμήδης;

    ReplyDelete
  56. Anonymous2:50 am

    Κανείς δε "χτυπάει" τα ΤΕΙ. Το θέμα στο οποίο γράφουμε όμως αφορά την σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ! Προφανώς αντίστοιχες "καταγγελίες" υπάρχουν και σε θέματα που αφορούν τα ΑΕΙ.

    Οι καταγγελίες γίνονται γιατί θέλουμε ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, και όχι για να χτυπηθούν τα ΑΕΙ ή τα ΤΕΙ αντίστοιχα.

    Είναι ανάγκη πλέον οι διαδικασίες να γίνουν πιο αξιοκρατικές και διαφανείς.

    Στα ΤΕΙ, αρκετά σημαντικό ρόλο και ευθύνη έχουν οι προϊστάμενοι των Τμημάτων καθώς και οι φοιτητές (αν και αυτό αναμένεται να αλλάξει ευτυχώς με την στάθμιση της ψήφου).

    Σχετικά με τους μονίμους στα ΤΕΙ και τα μεταπτυχιακά, υπήρχαν περιπτώσεις όπου προσλαμβάνονταν άτομα ως έκτακτοι (χωρίς να διδάσκουν) για να συγγράψουν μεταπτυχιακές εργασίες μονίμων. Δεν είχαν γνώση οι Προϊστάμενοι για το τι γινόταν;

    Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση σε Τμήμα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου έγινε καταγγελία στην Διοίκηση του ΤΕΙ πως Εργαστηριακός Συνεργάτης είχε πλήρες ωράριο και ταυτόχρονα ήταν φαντάρος στην παραμεθόριο. Όταν έγινε ΕΔΕ, κάλεσαν τον Προϊστάμενο του Τμήματος ο οποίος διαβεβαίωσε πως τον έβλεπε καθημερινά στη σχολή... Και το θέμα έκλεισε εκεί.

    Φωνές αντίδρασης σε τέτοιες καταστάσεις υπήρχαν κατά καιρούς (με τη μορφή ανώνυμων επιστολών που κυκλοφορούσαν στο ΤΕΙ κλπ), αλλά χωρίς αποδείξεις δε μπορεί να μιλήσει κανείς επώνυμα. Και δε γνωρίζω αν θα είχε και αποτέλεσμα καθώς δεν υπήρχε και κανείς να ακούσει.


    Η κρίση που βιώνουμε αποτελεί μοναδική ευκαιρία να μπει επιτέλους μια τάξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να υπάρξει κάθαρση για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο.

    ReplyDelete
  57. @12.22. Τις αμέσως προσεχείς μέρες!

    ReplyDelete
  58. Anonymous7:41 am

    Με αυτη την απάντηση Κυριε Πανάρετε δεν λύνεται τις απορίες μας.Θα απαντήσετε τι θα γίνει τελικά με τα ΑΤΕΙ και που τελικά ανήκουν στην ανώτερη η στην ανώτατη εκπαίδευση

    ReplyDelete
  59. Anonymous7:46 am

    @12.08

    Σε ποιους νόμους αναφέρεσαι, σε αυτους που δεν εφαρμόζονται ;
    Η απαξίωση των ΤΕΙ είναι άδικη και μόνο κακό μπορεί να κάνει στη κοινωνία γιατί ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων αποφοιτούν από αυτά και βγαίνουν στην κοινωνία.
    Καταλαβαίνω βέβαια ότι πολλούς τα πείραζε να "ανέβαιναν" τα ΤΕΙ...κάτι κλίκες στυλ ΤΕΕ κτλ, σίγουρα !
    Για να δούμε αν ο κ. Πανάρετος όπως λες που είναι γνώστης της κατάστασης, τα διορθώσει όλα αυτα!
    Παράδειγμα ; Θα μπορούσε να εξισωθούν μισθολογικά ο Λέκτορας και ο Καθ. Εφαρμογών εφόσον έχουν τα ίδια προσόντα (που πλέον τα εχουν, αν όχι ο Εφαρμογών περισσότερα)!...για να δούμε...

    ReplyDelete
  60. Anonymous7:49 am

    Πολλοί εδώ μέσα κάνετε λες και ο καρκίνος του εκπαιδευτικού συστήματος είναι τα ΤΕΙ, ή έστω κάποια "κακα" ΤΕΙ !
    Ουδείς λόγος πουθενά για αρκετά τμήματα ΑΕΙ που εκπαιδευτικά και ερευνητικά είναι υπό του μηδενός...δείτε λίγο τον ακαδημαικό χάρτη και θα καταλάβετε...έχουν το απυρόβλητο επειδή είναι ΑΕΙ ;
    Για να δούμε με αυτά αν γίνει τίποτα...

    ReplyDelete
  61. Anonymous9:22 am

    H ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!!!

    "ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011



    Προς

    · Υπουργό Παιδείας,

    Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

    Κοινοποίηση

    · ΟΛΜΕ

    · Σχολεία & Υπηρεσίες

    Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Μαγνησίας

    · ΜΜΕ



    Θέμα: « Εκ Πλαγίου “Αξιολόγηση” Εκπαιδευτικών »

    Σας ενημερώνουμε ότι σε έρευνα της Surveylang, για τις γλωσσικές δεξιότητες, η οποία, μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίων της χώρας, στην ερώτηση 54 αναφέρονται υποερωτήματα στα οποία οι μαθητές καλούνται να αξιολογήσουν τον εκπαιδευτικό τους και συγκεκριμένα να αναφέρουν αν είναι καλός εκπαιδευτικός, αν προσπαθεί, αν βοηθάει, ακόμη κι αν … αρέσει !!! στους μαθητές.

    Εκλαμβάνουμε το συγκεκριμένο γεγονός ως αντιπαιδαγωγική, αντιεκπαιδευτική και υποβαθμιστική πράξη, για την ελληνική εκπαίδευση.

    Πιστεύουμε ότι το να εξαναγκάζουμε τους μαθητές μας σε τέτοιες ενέργειες, εκείνο το οποίο καταφέρνουμε είναι να διασπάσουμε την παιδαγωγική σχέση με τους εκπαιδευτικούς τους και κάτι τέτοιο αποσκοπεί μόνο σε ότι χειρότερο εννοεί η ρήση «διαίρει και βασίλευε».

    Πιστεύουμε ότι τέτοιες διαδικασίες αποπειρώνται να υποβαθμίζουν το ρόλο και το κύρος του εκπαιδευτικού στα μάτια των μαθητών του και δεν έχουν καμία θέση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.

    Πιστεύουμε ότι το να υποχρεώνονται ανήλικοι, ανύποπτοι και απροετοίμαστοι μαθητές να γίνουν κριτές και επικριτές των δασκάλων τους, είναι παντελώς αντιεκπαιδευτικό και ύποπτο.

    Πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες συνιστούν απόπειρα χειραγώγησης του εκπαιδευτικού - ευθέως ή πλαγίως- και οδηγούν στην απαξίωση της ελληνικής εκπαίδευσης και του δημόσιου σχολείου.

    Για τους παραπάνω λόγους:

    1. Σας καλούμε να σταματήσετε την εν λόγω έρευνα.

    2. Σας καλούμε να συλλέξετε και να καταστρέψετε ερωτηματολόγια τα οποία έχουν ήδη συμπληρωθεί.

    3. Σας καλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές, οι οποίοι συμπλήρωσαν ήδη τα ερωτηματολόγια, για το άστοχο (τουλάχιστον) των ερωτήσεων και να συνεργήσετε στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης τους προς τους εκπαιδευτικούς τους.

    4. Σας καλούμε να επιβεβαιώσετε αν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες ελέγχου της συγκεκριμένης έρευνας και αν έχει δοθεί άδεια για την πραγματοποίησή της στα Σχολεία."

    ReplyDelete
  62. Anonymous2:05 pm

    ANAKOINVSH @9:22 AM

    Πότε επιτέλους θα σοβαρευτεί η όποια ΕΛΜΕ .
    Η ΟΛΜΕ θα πρέπει να καταδικάσει την απαράδεκτη ανακοίνωση αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνη στην αναβίωση του μεσαίωνα με την απαγόρευση της αναζήτησης , της έρευνας,\

    Αν δεν κάνουμε λάθος η SYRVEYLANG είναι κοινοπραξία 8 ευρωπαϊκών φορέων που κάνουν την έρευνα κατά εξουσιοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Και ο μεσαίωνας της ΕΛΜΕ στο επιστημονικό επίπεδο φωνάζει βλέποντας φαντάσματα ή αρνείται την όποια αξιολόγηση έστω και την ανώνυμη

    Και φοβάται τη γνώμη των μαθητών τι στιγμή που χρησιμοποιεί μαθητές για ότι παράλογο σκέφτονται για να διαχειριστεί τη μιζέρια που τη διακρίνει.
    Η νέα και «προοδευτική» παιδαγωγική αντίληψη που σοκάρει, που προκαλεί ντροπή

    Και μόνο οι διατυπώσεις
    ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ δηλαδή ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ Η ΕΡΕΥΝΑ
    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ δηλαδή να σταματήσει η αναζήτηση της αλήθειας
    ΝΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΌΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΩΣ ΙΔΕΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ [Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ !!!![ Θα τρίζουν τα οστά του Γληνού, του Δελμούζου, του Παπανούτσου]

    Προκαλούν τρόμο για το μέλλον της ελλάδας που γέννησε την παιδεία και τον πολιτισμό -114 -

    ReplyDelete
  63. Anonymous4:11 pm

    Κύριε Υφυπουργέ,

    Τι θα γίνει με τα ΤΕΙ;

    Που θα ανήκουν τελικά - στην ανώτερη ή στην ανώτατη εκπαίδευση;

    ReplyDelete
  64. Anonymous11:26 pm

    ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ).
    Η ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
    Η ΑΛΛΗ ΚΟΡΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ. ΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΜΠΗΚΑΝ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΚΟΡΗ.

    ReplyDelete
  65. Anonymous11:00 am

    K. Πανάρετε με το ΣτΕ και τα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων νέων ανθρώπων τι θα γίνει; Για πόσο η κοροϊδία θα συνεχίζετε; Για πόσο η συντεχνίες θα κυβερνούν το τόπο;;;;
    Υπομονή μας έχει εξαντληθεί...Η συντεχνία του ΤΕΕ συνεχίζει το έργο της με ηθικούς αυτουργούς τους Ζωγράφους εξ Ιταλίας!!!!!

    ReplyDelete
  66. Anonymous1:59 pm

    Κύριε Πανάρετε,

    Απαντήστε κάτι σχετικά με το μέλλον των ΤΕΙ.
    Υπάρχει πολλή αγωνία, από πολύ κόσμο!

    ReplyDelete
  67. Anonymous4:54 am

    Κύριε Υφυπουργέ,

    Τι θα γίνει με τα ΤΕΙ;
    Θα τα υποβαθμίσετε με το νέο νόμο-πλαίσιο;
    Όσοι ΕΠ έχουμε προσόντα, να αρχίσουμε να ψάχνουμε για δουλειά στο εξωτερικό;

    ReplyDelete
  68. Anonymous5:12 pm

    @ 4:54
    Ίσως υπερβάλετε... Πιθανή υποβάθμιση των ΤΕΙ θα ήταν εγκληματική, τόσο εξαιτίας της μέχρι τώρα επένδυσης που έχει γίνει στα ΤΕΙ όσο και επειδή η χώρα τα χρειάζεται.
    Βέβαια, δεν τα χρειάζεται όλα τα υπάρχοντα ΤΕΙ, και ούτε είναι επιπέδου ανώτατης εκπαίδευσης πολλά από τα περιφερειακά ΤΕΙ. Αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει κάποιο ξεκαθάρισμα.

    Κύριε Πανάρετε,
    Κατόπιν τόσων αιτημάτων, θα πρέπει να πάρετε θέση για τα σχέδια που ετοιμάζετε για τα ΤΕΙ για το μέλλον.

    ReplyDelete
  69. Anonymous2:22 pm

    Κύριε Πανάρετε,

    Πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε πλέον.Απο τη μια τα ΠΔ ακόμη στο ΣτΕ, τα οποία και αν περασουν απ αυτο το σταδιο δεν θα είναι σε καμία των περιπτώσεων εφαρμόσιμα,άμεσα, μιας και δε φροντίσατε να υπάρξει εξαρχής ενιαίος φορέας, οπως και κάποιες διατάξεις που περιλαμβάνονται σ αυτά και ειναι αντίθετες με τη νομοθεσία για τα ΤΕΙ.Απο την άλλη εκτός του ακαδημαικού ρατσισμού, που βιώνουμε απο τους πανεπιστήμονες του ΤΕΕ,τώρα προχωράτε με εμμεσο τρόπο στην υποβάθμιση αυτών των Ιδρυμάτων.Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι όσο υπάρχουν δύο τομείς στην ανώτατη εκπαίδευση και δεν προχωράτε στηνκαθιέρωση ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης με τετραετείς σπουδές σε όλες τις σχολές και κατάργηση των πενταετών σπουδών σε άλλες, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί!


    Ενας πτυχιούχος μηχανικός,"φυλακισμένος" στην ίδια του τη χώρα.

    ReplyDelete
  70. Είναι πολλά τα σχόλια που αναφέρονται στο μέλλον των ΤΕΙ και δεν ειναι εύκολο να απαντήσω σε καθένα χωριστά.

    Θέλω όμως να τονίσω ότι τις απόψεις μου τις έχω διατυπώσει δημόσια σε συνόδους πρόέδρων ΤΕΙ και τις έχω δημοσιοποιήσει.

    Αυτό αποτελεί απάντηση και στο σχόλιο του @ΚΟΖΑΝΗ. Δεν ξέρω σε ποιά συνάντηση αναφέρεται και τι σημαίνει ο πληθυντικός.

    Προσωπικά, δεν είχα καμιά συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας, ούτε βέβαια συζήτηση για συνενώσεις ΤΕΙ, παρατάσεις θητειών κλπ. (Αν δεν κάνω λάθος, δεν ήταν και στην Πτολεμαίδα, τουλάχιστον την ημέρα που πήγα εγώ).

    Το σχόλιο αυτό απαντά και σε σχετική επιστολή που μου έστειλε ο κ. Νίνος για το θέμα.

    ReplyDelete
  71. Anonymous3:13 am

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ''ΚΟΛΛΗΣΕΙ'' ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ Σ.τ.Ε.;

    ReplyDelete
  72. Anonymous5:13 am

    Εμείς καταλαβαίνουμε πως δεν μπορείτε να απαντήσετε σε όλους. Τουλάχιστον εσείς τη δική μας θέση όμως μπορείτε να την καταλάβεται;

    Βλέπουμε κολέγια να αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα ενώ εμείς τίποτα.
    Βλέπουμε τους προέδρους του ΤΕΕ και πρυτάνεις πολυτεχνείων να μας συκοφαντούν ασύστολα.
    Βλέπουμε το ΤΕΕ να στέλνει επιστολές στις πολεοδομίες και να εκφοβίζει υπαλλήλους.
    Βλέπουμε το Κτηματολόγιο να δέχεται μία επιστολή του συλλόγου των Τοπογράφων ΑΤΜ, και να αποκλείει νύχτα τους περισσότερους Μηχανικούς ΤΕ από το να εκπονούν τοπογραφικές μελέτες.

    Καταλαβαίνεται έστω και τώρα τι συμβαίνει;

    ReplyDelete
  73. Anonymous6:07 am

    Αγαπητοί συνάδελφοι μηχανικοί ΤΕΙ
    Το Κεντρικό ΤΕΕ με έγγραφο που έστειλε στους Διευθυντές των πολεοδομιών και το υπογράφει ο Πρόεδρος της ΚΔΕ κος Σπίρτζης Χρήστος , περιέχει ονοματά μας σε πίνακα και ζητάει από τις κατά τόπους υπηρεσίες να τους αναφέρουν σε ποιες οικοδομικές άδειες έχουμε υπογράψει τα στατικά .
    Τα ονόματα μας τα πήραν από το ηλεκτρονικό σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ κατόπιν σχετικού ελέγχου που έκαναν. (παραβίαση προσωπικών δεδομένων).
    Τους ζητούν δηλαδή να απαντήσουν σε ποιες και πόσες οικοδομικές άδειες που ελέγχονται από την κάθε πολεοδομία παρατηρείται το προαναφερόμενο φαινόμενο.
    Η ΕΕΤΕΜ άμεσα αντέδρασε.
    Το Νομαρχιακό μας τμήμα και αυτό έπραξε τα δέοντα.
    Η Διοικούσα Επιτροπή
    .........................................................................................................
    Είμαι πολιτικος μηχανικός δομικών έργων απο το Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στα γραφεία της ΕΕΤΕΜ μου έδειξαν την λίστα που έστειλαν στην πολεοδομία με το όνομα μου.
    Με λίγα λόγια παραβίασαν προσωπικα δεδομένα στο σύστημα αμοιβών και είδαν τι δουλειές έχω υπογράψει και προστάζουν τα πολεοδομικά γραφεία να στείλουν λίστα με τι στατικά έχω υπογράψει και να μην δέχονται υπογραφές μηχανικών ΤΕΙ σε δομοστατικές μελέτες.
    Το οτι θα κινηθούμε νομικά είναι σίγουρο, αλλα η ερώτηση είναι η εξής
    Σαν υφυπουργός παιδείας και ΄΄διαχειριστής΄΄ υποθέσεων παιδείας & επαγγελματικών δικαιωμάτων μήπως πρέπει να κάνετε κάποια παρέμβαση ?
    Εκτός άν το ΤΕΕ έχει τον πρώτο λόγο και εσείς τον δεύτερο.

    ReplyDelete
  74. Anonymous9:13 am

    Απόφαση για ταξίδι δύο εβδομάδων στην Αμερική, τριών Καθηγητών του ΤΕΙ Καβάλας (Πρόεδρος + 2 Αντιπρόεδροι). 18.000 Ευρώ. Για να διερευνήσουν τις δυνατότητες υπογραφής συνεργασιών. Τις γυναίκες τους θα τις πάρουν μαζί;
    ΑΔΑ: 4Α1Ω4691Ο8-Ξ

    ReplyDelete
  75. Anonymous9:24 am

    Κύριε Πανάρετε,

    Πιστεύω οτι μια άμεση απάντηση,τουλάχιστον στα δυο τελευταία ερωτήματα που σας τέθηκαν απο τους συναδέλφους, θα έριχνε λιγο φώς μέσα σ αυτό το τούνελ των πολλών και αδιευκρίνιστων καταστάσεων.

    ReplyDelete
  76. Anonymous1:32 am

    @ 2:21

    Κύριε Υφυπουργέ,

    Πράγματι είναι δύσκολο να απαντήσετε όλες τις ερωτήσεις για τα ΤΕΙ. Όμως, για να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγετε, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως εάν θα είχατε την καλοσύνη:
    - Να μας παραπέμψετε σε κάποιο κείμενο/αρχείο/link/οτιδήποτε με τις απόψεις σας για τα ΤΕΙ, διότι - προφανώς - οι Πρόεδροι των ΤΕΙ δεν μας τις μεταφέρουν!
    - Να μας διευκρινήσετε εάν τα ΤΕΙ θα παραμείνουν στην Ανώτατη εκπαίδευση.

    Πιστεύω ότι όλη η ακαδημαική κοινότητα των ΤΕΙ θα εκτιμούσε ιδιάτερα τις απαντήσεις σας στα παραπάνω, οι οποίες δεν απαιτούν πάνω από 1-2 λεπτά.

    ReplyDelete
  77. Anonymous1:32 pm

    Κύριε Πανάρετε,

    Έχει δίκιο ο 1:32.

    Είναι ενός λεπτού δουλειά το να μας δόσετε ένα λίνκ ή αρχείο με τις απόψεις σας για το μέλλον των ΤΕΙ, και για να μας πείτε (ένα ναί ή ένα όχι) για το αν θα εξακολουθήσουν να είναι τα ΤΕΙ Ανώτατα ιδρύματα.

    Αναμένουμε την απάντησή σας με αγωνία!

    ReplyDelete
  78. Anonymous8:43 am

    Κύριε Πανάρετε,

    Αν συμμεριζόσαστε έστω και στο απειροελάχιστο την αγωνία μας για το μέλλον των ΤΕΙ,δώστε επιτέλους μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση.Σ αυτή τη χώρα οι κυβερνήσεις, μας εμπαίζουν για 30 ολόκληρα χρόνια.Πόσο κοροιδία θα πρέπει να ανεχτούμε;Για πόσο ακόμη η κοινωνία θα μας θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας;Επιτέλους,για λόγους ευθυξίας τουλάχιστον πράξτε αυτά τα οποία αναλογούν στη θέση σας και οχι αυτά που αναλογούν στις συντεχνίες!

    ReplyDelete
  79. Anonymous12:55 pm

    Κύριε Υφυπουργέ,

    Όπως λέει ο @1:32, μπορείτε σε δύο λεπτά να δώσετε ένα αρχείο ή link με τις απόψεις σας για τα ΤΕΙ, και να μας πείτε αν θα παραμείνουν τα ΤΕΙ στην Ανώτατη εκπαίδευση.

    Πρόκειται για δύο λεπτά - χάρη διαφάνειας και δεοντολογίας, ενημερώστε μας σας παρακαλούμε!

    ReplyDelete
  80. Anonymous5:22 am

    Η διαδικασία εξέλιξης των μελών ΕΠ, έχει παγώσει το τελευταίο 1,5 χρόνο. Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό, πέρα από την προφανή που είναι ή γενική απαξίωση των ΤΕΙ από το Υπουργείο;

    ReplyDelete
  81. Anonymous5:43 am

    Επειδή όλοι μας έχουμε καταλάβει τι έρχεται από τη σιωπή σας, έχετε την ευγενή καλοσύνη κ. Υφυπουργέ να μας ενημερώσετε για το τι αντιμετώπιση θα έχουν τα μέλη Ε.Π. που έχουν κριθεί τα τελευταία χρόνια με κριτήρια αυστηρότερα από τα μέλη ΔΕΠ και θα βρεθούν ξαφνικά σε ιδρύματα επιπέδου ΙΕΚ++ ?

    ReplyDelete
  82. Anonymous6:30 am

    Έγγραφα του υπουργείου: ΑΕΙ/ΤΕΙ
    Δελτίο τύπου του υπουργείου: Ανώτατες και Ανώτατες Σχολές

    Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για το τι επιδιώκουν κάποιοι;

    ReplyDelete
  83. Anonymous1:31 pm

    Κύριε Υφυπουργέ,

    Η σιωπή σας είναι ακατανόητη!
    Είναι γνωστό ότι πάντα λέτε ανοιχτά αυτό που πιστεύετε.
    Θα ήταν ορθό να υπάρξει κάποια ανταπόκρισή σας.

    ReplyDelete
  84. Anonymous1:43 pm

    @5:43

    Την προφανή αντιμετώπιση... Στην πυρά!
    Ας πρόσεχαν άλλωστε, αφού έκαναν την ανοησία να πάνε σε ΤΕΙ. Και βέβαια, το ότι είχαν υψηλά προσόντα - προφανώς - είναι αδιάφορο.

    Είμαι και εγώ ένας από αυτούς, και το βλέπω να έρχεται. Ήδη ψάχνω για δουλειά σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

    ReplyDelete
  85. Anonymous2:04 pm

    Κύριε Πανάρετε,

    Αναμένουμε μία απάντηση για τα ΤΕΙ!!!

    ReplyDelete
  86. Anonymous3:43 am

    Αξιότιμε κ. Πανάρερε,
    Όλοι όσοι διδάσκουμε σε ΤΕΙ γνωρίζουμε ότι ακόμη υπάρχει μακρύς δρόμος για την πραγματική ανωτατοποίησή τους παρά το γεγονός ότι το νέο ΕΠ των ΤΕΙ έχει αυξημένα προσόντα και λόγω της νομοθεσίας σε πολλές περιπτώσεις περισσότερα προσόντα από άτομα που εκλέγονται σε θέσεις ΔΕΠ. Τα προβλήματα που δε βοηθούν στην ουσιαστική ανωτατοποίηση των ΤΕΙ είναι:

    1. Όσον αφορά το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό βλέπουμε πολλά μαγειρέματα και άτομα με άσχετα/ ημιάσχετα μεταπτυχικά και πολλές φορές χωρίς καθόλου μεταπτυχιακά να παίρνουν ώρες διδασκαλίας. Πολλά από αυτά τα άτομα εργάζονται χρόνια στα ΤΕΙ και παρόλο που ο νόμος για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ άλλαξε εδώ και πολλά χρόνια δεν φρόντισαν να κάνουν τίποτα για να βελτιώσουν τα προσόντα τους. Οι περισσότεροι από αυτούς έως τώρα θεωρούσαν ότι θα γινόντουσαν κάποια στιγμή ΕΤΠ. Σήμερα βλέπουμε να χρησιμοποιούν τις σχέσεις που έχτισαν τόσα χρόνια με το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και άλλες δόλιες μεθόδους για να παίρνουν ώρες διδασκαλίας από άτομα με μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επιστημονικές δημοσιεύσεις, υποτροφίες κ.α. Πολλοί από αυτούς έχουν συγγενικές σχεσεις με το μόνιμο (εκπαιδευτικό και μη) προσωπικό των ΤΕΙ.

    2. Πολλά από τα άτομα του μόνιμου προσωπικού δεν ξέρουν τι θα πει έρευνα, επιστημονική δημοσίευση, επιστημονικό πρόγραμμα. Οι περισσότεροι από αυτούς έκαναν διδακτορικά στα γεράματα με εκπαιδευτικές άδειες ή έχουν προσωποπαγείς θέσεις με μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης. Πολλοί από αυτούς "αγόρασαν" διδακτορικά από γειτονικές χώρες. Αυτοί φρενάρουν την έρευνα για να μη φανερωθεί η άγνοια τους και για να μη χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο. Σε ποια χώρα του κόσμου υπάρχουν διδάσκοντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που βρίσκονται στα γραφεία τους και τα εργαστήριά τους στην καλύτερη περίπτωση 3 ημέρες την εβδομάδα και στη χειρότερη μία; Όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν. Μαζί τους πρέπει να φύγουν και όλοι οι ομότιμοι που έχουν άποψη για όλα αλλά δεν γνωρίζουν τι θα πει impact factor. Έτσι θα ανασάνουν πραγματικά οι νέοι επιστήμονες (μόνιμοι και έκτακτοι) που εργάζονται στα ΤΕΙ.

    3. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος που επιτρέπει σε συνταξιούχους, δημόσιους υπάλληλους και μέλη ΔΕΠ να έχουν ώρες εκπαιδευτικού έργου στα ΤΕΙ. Ο χώρος της εκπαίδευσης πρέπει να ανασάνει από τους αρπαχτάκηδες. Τι μπορεί να προσφέρει ένας συνταξιούχος στην εκπαίδευση; Είναι σωστό να υπάρχουν λέκτορες που έχουν έως και 8 ώρες διδασκαλίας στο ΤΕΙ. Καταρχήν δεν προσφέρουν τίποτα στο ΤΕΙ (δεν τους έχουμε δει ποτέ να φοράνε ποδιά και να εργάζονται στα εργαστήρια για κάποιο πείραμα ή για κάποια πτυχιακή εργασία). Είναι δυνατόν να αφήνουν τα εργαστήρια τους στα πανεπιστήμια και να πηγαίνουν στα ΤΕΙ για διδασκαλία. Οι λέκτορες είναι η πιο παραγωγική μονάδα του πανεπιστημίου. Δηλαδή η αρπαχτή στα ΤΕΙ λειτουργεί και σε βάρος του πανεπιστημίου.Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν διδακτικό έργο από 4 ώρες (δημόσιος τομέας) έως 10 ώρες (ευρύτερο δημόσιο). Επίσης δεν προσφέρουν τίποτα. Απλά χρησιμοποιούν τα πολλά χρόνια προυπηρεσίας τους στο δημόσιο (πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο του μαθήματος) αλλά μόνο με το βασικό τους πτυχίο και παίρνουν ώρες διδασκαλίας. Οι περισσότεροι από αυτούς διδάσκουν στο ΤΕΙ σε ώρες που πρέπει να βρίσκονται στις υπηρεσίες τους. Η διάταξη του νόμου που να αναφέρει υπερωριακή απασχόληση δεν εφαρμόζεται.

    4. Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων και να επανέλθει η βάση του δέκα. Οι καλοί φοιτητές υποφέρουν από τα άτομα που "δεν ξέρουν να γράψουν ούτε το όνομά τους". Πρέπει να εισάγονται τόσοι όσους μπορούμε να εκπαιδεύσουμε και όχι όσους θέλει η τοπική κοινωνία και ο τοπικός βουλευτής.

    Στα ΤΕΙ πρέπει να μείνουν μόνο όσοι έχουν τα προσόντα που απαιτούνται σήμερα για ουσιαστική και άριστη εκπαίδευση των φοιτητών αλλά και για παραγωγή επιστημονικού έργου που θα ωφελήσει την ελληνική κοινωνία. Δεν πρέπει να ξεχνούμε τα χρήματα που έχει δαπανήσει σε υποδομές στα ΤΕΙ διαχρονικά. Αυτά πρέπει να αρχίσουν να αποδίδουν και να έχουμε ουσιαστική σύνδεση των ΤΕΙ με την αγορά εργασίας αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας.

    ReplyDelete