Friday, November 14, 2008

Και άλλες αποφάσεις του ΕΔ για τα Κολλέγια;

    Μετά την απόφαση της 23/10/08, το ευρωπαικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι στις 4/12/08 θα εκδόσει δύο ακόμα αποφάσεις που θα αφορούν την αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ότι, ενώ οι προηγούμενες αποφάσεις αφορούσαν συγκεκριμένες περιπτώσεις, στις δύο νέες υποθέσεις το δικαστήριο θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια στην διατύπωση της απόφασής του.

    Ας ελπίσουμε ότι με τις αποφάσεις αυτές το δικαστήριο -με δεδομένη την ευχέρεια που έχει- θα εξισορροπήσει κάπως την κατάσταση παρέχοντας στις μονάδες αξιολόγησης των χωρών υποδοχής την δυνατότητα να ζητούν πιστοποιητικά ποιότητας από τις μητρικές χώρες που να επιβεβαιώνουν ότι το επίπεδο σπουδών που προσφέρει το κολλέγιο είναι αντίστοιχο με το επίπεδο σπουδών του μητρικού ιδρύματος στην χώρα που βρίσκεται η έδρα του. Μια τέτοια απόφαση θα είναι αντίστοιχη της παλαιότερης πρότασής μου.

    Αν αυτό γίνει θα έχουμε μια ακόμα περίπτωση που μια δικαστική απόφαση θα λύσει ένα πολιτικό πρόβλημα που οι κυβερνήσεις δεν είχαν το θάρρος να αντιμετωπίσουν. Και όταν λέω κυβερνήσεις, αναφέρομαι στον εκάστοτε πρωθυπουργό. Γιατί τέτοιες αποφάσεις πολιτικής λαμβάνονται μόνο από τον πρωθυπουργό.


No comments:

Post a Comment