Wednesday, October 24, 2007

Η εφαρμογή του νόμου στο Οικ. Παν. Αθηνών

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου έστειλε το παρακάτω μήνυμα. (ΛΟΧΡΗ είναι το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής).

22 Οκτωβρίου 2007
Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας,
Την περασμένη Τετάρτη μια ομάδα φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΛΟΧΡΗ, την ώρα της κρίσης -- προαγωγής δύο μελών ΔΕΠ του Τμήματος, και διέκοψε τη διαδικασία με πρόσχημα την «μη εφαρμογή του Νόμου».
Όπως έχω ήδη πεί, πρακτικές σαν αυτές δεν τιμούν τους φοιτητές μας και συμβάλλουν αποκλειστικά στον αποπροσανατολισμό και την υποβάθμιση του αγώνα για την πρόοδο του δημόσιου Πανεπιστημίου.
Ταυτόχρονα, αποτελεί πρωτόγνωρη πρακτική οι φοιτητές του ΟΠΑ να εμποδίζουν εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο από το δικαίωμα εξέλιξής τους, πράγμα που αποτελεί κατάφωρη αδικία απέναντί τους, αλλά και τορπιλίζει οποιαδήποτε προσπάθεια ενεργοποίησης των μελών ΔΕΠ, και ιδίως των νέων, για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, για ένα καλύτερο αύριο.
Καλώ το Σύλλογο των φοιτητών να καταδικάσει τις ενέργειες αυτές. Καλώ επίσης το Σύλλογο μελών ΔΕΠ και το Σύλλογο διοικητικού προσωπικού να ασχοληθούν με το θέμα, καθότι η συγκεκριμένη ενέργεια θίγει καίρια δικαιώματα των εργαζομένων μας.
Η ΓΣ του ΛΟΧΡΗ πρέπει να επαναληφθεί άμεσα και να προχωρήσει τις κρίσεις
που διεκόπησαν βίαια.
Με τιμή
Γρηγόρης Πραστάκος
Πρύτανης

2 comments:

  1. αποτελεί πρωτόγνωρη πρακτική οι φοιτητές του ΟΠΑ να εμποδίζουν εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο...

    Αφού έχουν αποκτήσει δια της σιωπής και της ανοχής το δικαίωμα να εμποδίζουν τους εργαζόμενους -εκπαιδευτικούς και διοικητικούς- να εργαστούν, τί είναι ένα βήμα παραπάνω να εμποδίσουν τους εκπαιδευτικούς να εξελιχθούν; Και τί νόημα έχει η διαπίστωση ότι "πρέπει να επαναληφθεί άμεσα η ΓΣ και να προχωρήσει τις κρίσεις"; Ποιος είναι πρύτανης εκεί; Ποιος είναι εντεταλμένος να εφαρμόσει τους νόμους; Αμ' έπος αμ' έργον, λοιπόν!

    ReplyDelete
  2. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα επενέβαινε η πανεπιστημιακή αστυνομία και θα απομάκρυνε τους τραμπούκους. Μπορεί και οι φοιτητές αυτοί να αποβάλλονταν. Στην Ελλάδα ο πρύτανης πέφτει στα γόνατα και αρχίζει τα παρακαλετά. Αν είναι δυνατόν.

    ReplyDelete