Thursday, October 04, 2007

H εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και οι δημοσκοπήσεις (συνέχεια)

Οι δύο νέες δημοσκοπήσεις (Metron και VPRC), επιβεβαιώνουν εκείνες τις δημοσκοπήσεις που έδιναν σαφή υπεροχή στον Γ. Παπανδρέου μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Επομένως, μάλλον η GPO οφείλει να εξηγήσει γιατί τα δικά της αποτελέσματα ήταν τόσο διαφορετικά.
Και μια παρατήρηση: Για πρώτη φορά, νομίζω, τέθηκε το ερώτημα στον πληθυσμό που πραγματικά αφορά το υπό μελέτη θέμα. Σε αυτούς που προτίθενται να ψηφίσουν στις 11/11. Και εκεί το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό. Παρ΄όλα αυτά, πολλά μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ, εξακολουθούν να μιλούν για "κλείσιμο της ψαλίδας".
Πιστεύω ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει πλευρές του δημοσίου βίου και των παραγόντων που τον διαμορφώνουν που είχαν επί πολλά χρόνια περιοριστεί στον απλοικό διαχωρισμό δεξιάς και δημοκρατικής παράταξης.
Και όλα αυτά από μια "ασήμαντη" λεπτομέρεια. Οτι το σώμα που θα εκλέξει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατον να ελεγχθεί. Και σε αυτό θα επανέλθω.

1 comment:

  1. Anonymous1:39 am

    Από πουθενά δεν προκύπτει φυσικά ότι κλείνει η ψαλίδα. Πρόκειται γαι εσκεμμένη παραπληροφόρηση/παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

    ReplyDelete