Saturday, October 06, 2007

Τα αίτια της ήττας το ΠΑΣΟΚ (συνέχεια)

Υπάρχουν δυό πράγματα: Οι απόψεις καθενός από μας για τα αίτια (σεβαστές και χρήσιμες μια και όλοι ψηφίζουμε άρα όλοι έχουμε λόγο) και κάποιες περισσότερο αντικειμενικές που στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία (π.χ. τα εκλογικά αποτελέσματα) με τις οποίες, αν διατυπωθούν, συμφωνεί μια μεγαλύτερη μερίδα πολιτών.
Στην ανάγκη ύπαρξης των τελευταίων αναφερόμουν. Το ΠΣ τουΠΑΣΟΚ είχε στην διάθεση του (ή θα έπρεπε να έχει) μια πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων και ανάλυσής τους. (Νομίζω ότι υπήρχε). Με βάση αυτή την ανάλυση θα έπρεπε το ΠΣ να προχωρήσει σε πολιτικά συμπεράσματα. Με πλειοψηφίες και μειοψηφίες , γιατί έτσι λειτουργεί η κοινωνία και όχι με ομοφωνίες.
Αυτό θα διευκόλυνε τα μέλη του ΕΣ σήμερα και αύριο να υιοθετήσουν κάποια από τις αναλύσεις η να δώσουν κάποια δική τους.
Αυτό που θα συμβεί τώρα χωρίς εισήγηση του ΠΣ είναι ότι ο κάθε σύνεδρος, ανάλογα με τον υποψήφιο που υποστηρίζει, θα μιλήσει υποστηρίζοντας τις απόψεις που ο υποψήφιος διατύπωσε. Μια τέτοια διαδικασία θα συμβάλει στην εκτόνωση, αλλά όχι στην σύνθεση.

1 comment:

  1. Εχω βαλει ενα σχολιο στο blog του Μιμη Ανδρουλακη, στο οποιο γραφω μερικες απο τις αιτιες για τις οποιες εχασε το Πασοκ.
    Το βαζω κι εδω και ακουω σχολια σας.
    Ο/Η Theodore είπε...
    θυμαμαι μια παλια ταινια με τον Κωνστανταρα, που του κανουν το μνημοσυνο εν ζωη, που λεει καποια στιγμη. "Παμε να φυγουμε. Τωρα αρχιζουν να λεγονται αληθειες και οι αληθειες πονανε".
    Σημερα η Βασσω, ειπε κατι, που επρεπε να εχει ειπωθει, αλλα και συνεχιστει μεχρι τελους.
    "Δε θεωρω τον εαυτο μου συνυπευθυνο, με εκεινους που πλουτισαν απο την πορεια τους στο Πασοκ", η καπως ετσι.
    Δε νομιζεις αγαπητε Μιμη, οτι αυτη η Ιστορια επρεπε να μπει και να παει μεχρι τελους;
    Θα ξερεις πολυ καλα, οτι ο βασικος λογος, που ο κοσμος δεν ψηφισε το Πασοκ,δεν ειναι γιατι δε συμφωνει στο προγραμμα του. Σιγα τωρα. Μουσι ειναι ολα τα προγραμματα, ολων των εν Ελλαδι κομματων.
    Ουτε γιατι αγαπησε ξαφνικα τη ΝΔ.
    Ειναι διοτι θεωρει και δικαιως, οτι εκει μεσα ειχε καταντησει, με την ανοχη της ηγεσιας, θερμοκηπιο κλεπτων και απατεωνων.
    Εχετε τα ποθεν εσχες ολων των βουλευτων. Μπορουσατε να ζητησετε να σας δωσουν περιουσιακη κατασταση και την ιστορια της, ολοι οι χρηματισαντες διαχειριστες δημοσιου χρηματος, η και καταλαβοντες μια θεση, που περιελαμβανε καποια εργα, ιδιαιτερα σχεσιν εχοντα με τα κονδυλια της ΕΟΚ.
    Δεν το κανατε. Οι βιλλες, πραγματικες, η φημολογουμενες, εβγαζαν ματια, αλλα εσεις κανατε την κοροιδα, για να μη στενοχωρησετε τα "στελεχη".
    Το σπιτι της Εκαλης, λιγο στοιχισε; Κανατε τιποτα γι αυτο; Οχι βεβαια. Τι λετε. Να κακοκαρδισουμε τον "ιδρυτη" και τη μικρουλα που κουβαλησε στο σπιτι του, αλλα ΚΑΙ στο κομμα;
    Ο αλλος εσχατογερος, που τον επιασε κι αυτον ο γεροντοερωτας και παρατησε γυναικα και παιδια και πηγε στα Παρισια να παντρευτει μεσα στα μεγαλεια,"χωνοντας" 30 εκατομμυρια και τον κραζανε ολοι εδω, υπεστη τιποτα απο το κομμα;
    Οχι βεβαια. Ειναι παλαιο στελεχος. Δε γινεται να του χαλασουμε το μηνα του μελιτος.
    Το οτι ενα σωρο στελεχη του κομματος, αφησαν τις γυναικες τους και πηραν τις γραμματεις τους, σας απασχολησε καθολου;
    Οχι βεβαια.
    Αλλα τις Ελληνιδες παντρεμενες καποιας ηλικιας, τις απασχολησε.
    Και σε συνδυασμο με το προηγουμενο ζητημα, σας μαυρισαν.
    Κι εσεις ψαχνατε το ταλαιπωρο το προγραμμα και ριχνατε αρες στην καυμενη την Αννα, γιατι ταχαμου δεν τοφτιαξε καλο.
    Ακομα και το ζητημα του Χρηματιστηριου, που η ΝΔ τοκανε πρωτο θεμα συνεχεια, μολις τη στριμωχνατε γι αυτα τα ερμα τα ομολογα, (μεγαλη πλακα ο Γιωργος να κατακεραυνωνει τη ΝΔ),δεν ειχατε ιδεα πως να το χειριστειτε. Ουτε τωρα, αλλα ουτε και οταν ακομα εισαστε κυβερνηση.
    Λες και χαθηκαν μερικοι ειδικοι στην επικοινωνια να τους συμβουλευτειτε.
    Τι αλλο να πω;
    Ηθελες τα και παθες τα.
    Αλλα εγω τι φταιω, να μου εχετε κατσικωσει αυτους τους αχρηστους εως επικινδυνους ΝΔιτες, για χ χρονια ακομα;
    Καλα κρασια.
    Θοδωρος.

    7/10/07 7:19 μμ

    ReplyDelete