Από σήμερα, θα προσπαθώ να βάζω στοιχεία για τους ετήσιους μισθούς των πανεπιστημιακών στις διάφορες χώρες. Παρακαλώ, όσους μπορούν να συνεισφέρουν.
Στην Ελλάδα, είναι ως εξής:
Λέκτορας = 20.000 – 35315 ευρώ
Επίκουρος= 30.274 – 38.911 ευρώ
Αναπληρωτής = 35.358 – 50.252 ευρώ
Καθηγητής = 42.786 – 59.482 ευρώ
Sunday, January 21, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Στην Γερμανια το νεο συστημα ειναι οι θεσεις W .
ReplyDeleteδεν ειμαι σιγουρος πως ειναι το ελληνικο συστημα, αλλα με το αμερικανικο οι αντιστοιχιες ειναι χονδρικα W1 assistant prof, W2 associate, W3 full
Στους μισθους προστιθενται 100 ευρω επιδομα γαμου και 90 ευρω για καθε απο τα πρωτα δυο παιδια, 230 για το τριτο και πλεον.
Οι νεες θεσεις ενω ως βασικοι μισθοι πληρωνουν λιγοτερο απο τις παλιες, εχουν ομως επιτελους πολυ μεγαλα περιθωρια ενισχυσης του μισθου αποκλειστικα βαση διαπραγματευσεων και κρινοντας κυριως το ερευνητικο εργο των καθηγητων. Οι μισθοι ΔΕΝ ανεβαινουν πια αυτοματα με την ηλικια οπως παλια (ή τα ετη υπηρεσιας οπως σε αλλες χωρες).
Αυτός εδώ είναι ένας σχετικά απλός μηχανισμός υπολογισμού των μισθολογικών των Ιταλών καθηγητών.
ReplyDeletehttp://tinyurl.com/3ex8bc
Οι Γερμανοί καθηγητές πληρώνονται σύμφωνα με τη W-κλίμακα.
http://tinyurl.com/2r5zo4
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
ReplyDeleteΕχει ενδιαφέρον να δούμε αν η διαφοροποίηση των μισθών αποτελεί τάση στα ευρωπαικά πανεπιστήμια.
Γεια σας,
ReplyDeleteΜόλις τελείωσα το διδακτορικό μου (ως ηλ. μηχανικός) σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας και γύρισα στην Ελλάδα. Ψάχνοντας να δω που και πως μπορώ να συνεχίσω την καριέρα μου συνάντησα αυτή τη σελίδα. Αυτό που ξαναρωτιέμαι είναι αν αξίζει να κυνηγήσω μια ακαδημαϊκή καριέρα η να πάω στη βιομηχανία. Η αλήθεια είναι ότι διάλεξα μια συγκεκριμένη πορεία (σπουδές) επειδή μου άρεσε χωρίς να κοιτάξω άμα υπάρχουν προοπτικές για εργασία και ουτε που ξέρω που να κοιταξω, ούτε αν υπάρχει κάποια εναλλακτικη πορεία (πέραν της ακαδημαϊκής και της βιομηχανιας. Βασικά αναζητώ κάποια καθοδήγηση, συμβουλές σχετικά με το τι προοπτικές υπάρχουν στην Ελλάδα.
Δεν ψάχνω για καμία θέση των 5,000 ευρώ το μήνα, απλά κάτι που θα μου προσέφερε μια ενδιαφέρουσα απασχόληση με προοπτικές καριέρας και ένα βιώσιμο εισόδημα. Το μονό που μου έχουν πει (διάφοροι) είναι να πάω μεσώ του ΑΣΕΠ μήπως κάποτε βρω κάπου καμιά θέση μηχανικού στο δημόσιο με 600 ευρώ, η να δουλέψω ως...πλασιέ ασφαλιστήριων! Με 600-800 ευρώ πως κάνεις οικογένεια?
Οποιαδήποτε καθοδήγηση, συμβουλή θα ήταν πολύτιμη, και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μία πιο περιεκτική περιγραφή βρίσκεται στο παρακάτω link:
ReplyDeletehttp://eu-research.blogspot.com/2008/08/remuneration-of-researchers-in-eu25.html
Παραθέτεται επίσης και link στα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τους μισθούς καθηγητών και ερευνητών ανά χώρα.
Ξερουμε τίποτα για τους μισθούς αποσπασμένων εκπαιδευτικών (ΠΕ) σε πανεπιστήμια? Και τι θέση κατέχουν όταν αποσπώνται? Απλά αποσπασμένοι ονομάζονται ας πούμε ή λέκτορες?
ReplyDeleteHi,
ReplyDeleteI am currently working in The University of Manchester, so, please, find below the salary information from Manchester.
Teaching Fellow (lecturer position more focused on teaching): £27,466 - £33,780 p.a.
Lecturer: £30,912 - £42,791 p.a. (teaching and research responsibilities)
Senior Teaching Fellow (Senior lecturer position more focused on teaching): £34,793 - £42,791 p.a.
Senior Lecturer: £44,074 - £52,628 p.a.(teaching and research responsibilities)
Reader: £44,074 - £57,508 p.a. and
Professors: I do not know at the moment the exact salary....Sorry!!!
ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ;
ReplyDelete