Monday, April 27, 2009

O Γ. Σανιδάς και η δικαστική ιεραρχία

Η τελευταία απόφαση του εισαγγελέα του Α. Πάγου έχει μια ενδιαφέρουσα παράμετρο.
Και δεν αναφέρουμε στην γνώμη προκατόχων του (Λινός, Κόκκινος, Ζορμπάς), που είναι διαμετρικά αντίθετη από την δική του.

Αναφέρομαι στον ισχυρισμό του ότι ως διοικητικός προστάμενος των εισαγγελέων είναι αυτός που θα κρίνει αν ο φάκελος θα παραπεμφθεί ή όχι στην Βουλή. Παρ' ότι ο ισχυρισμός αυτός αμφισβητείται έντονα απο τους προαναφερθέντες (και πολλούς άλλους), αναρωτιέμαι το εξής: Αν η δική του άποψη είναι η ορθή, τότε η άποψη των τεσσάρων εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση και του προισταμένου της εισαγγελείας είναι λανθασμένη.

Λανθασμένη άποψη όμως σε ένα τόσο καίριο θέμα, δεν αποτελεί απλώς διαφορά νομικής γνώμης. Αποτελεί ισχυρή ένδειξη ανικανότητας. Δεν θα έπρεπε στην περίπτωση αυτή ο εισαγγελέας του ΑΠ να "ελέγξει" τους λειτουργούς αυτούς που με τόση επιπολαιότητα μετατρέπουν την χώρα σε "Κολοσσαίο"? Και αυτή την αρμοδιότητα ουδείς του την αμφισβητεί.

Ανανέωση (29/4/09): Η χθεσινή ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισσαγελέων, προσθέτει ένα μεγάλο αριθμό ανωτάτων δικαστικών σε όσους έχουν διαφωνήσει επιστημονικά με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

No comments:

Post a Comment