Saturday, April 19, 2008

Ο Πρόεδρος του Yale Richard Levin στην Ελλάδα

Από την σημερινή ειδησεογραφία.

Ο Ρίτσαρντ Λέβιν, πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Γέιλ, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, προκειμένου να μιλήσει σε δύο ανοικτές για το κοινό εκδηλώσεις, καθώς και σε φοιτητές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Great Ideas».

Την Τρίτη 6 Μαΐου, στις 19.00, ο Ρ. Λέβιν θα μιλήσει στο Ζάππειο Μέγαρο. Τίτλος της διάλεξής του είναι: «Η Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου».
Τα πανεπιστήμια θεωρούνται όργανα εθνικού συναγωνισμού και δυνάμεις που μπορούν να συντελέσουν στην παγκόσμια σταθερότητα. Το σύγχρονο πανεπιστήμιο αποτελεί, σύμφωνα με τον Δρ. Λέβιν, το ισχυρότερο εθνικό πλεονέκτημα σε μια οικονομία βασισμένη στη γνώση. Ταυτόχρονα όμως οι δυνάμεις της οικονομικής ενοποίησης και αλληλεξάρτησης ωθούν τα πανεπιστήμια να δημιουργήσουν ερευνητικές συνεργασίες ανά την υφήλιο και να λάβουν πιο σοβαρά υπόψη την ευθύνη τους να διαπαιδαγωγήσουν τους φοιτητές και να τους καταστήσουν πολίτες του κόσμου. Αυτά θα είναι τα βασικά θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί στην ομιλία του ο Ρ.Λέβιν.
Για το ίδιο θέμα θα μιλήσει και την Τετάρτη 7 Μαΐου, στις 18.30, στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Κολλέγιο Ανατόλια και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Rafael Hall του Κολλεγίου.

No comments:

Post a Comment