Monday, April 07, 2008

Ο Σγουρός, ο Ιακώβου και το ΠΑΣΟΚ

Ο Γιάννης Σγουρός είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο ισχυρός παράγων του συστήματος άρσης βαρών. Θα υπάρξει ουσιαστική τοποθέτηση από το ΠΑΣΟΚ για την στάση του (ή μάλλον την σιωπή του); . Σχετικό και εύστοχο είναι και το άρθρο του Φ. Συρίγου στην Ελευθεροτυπία.

Είδα στην Ελευθεροτυπία και το παρακάτω:
...Αλλωστε η πρώτη δήλωση του νομάρχη Αθήνας, γ.γ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και νυν μέλους του δ.σ. της ΕΟΑΒ, Γιάννη Σγουρού, τα λέει όλα: «Αν με την ολοκλήρωση του ελέγχου επιβεβαιωθούν τα αρχικά αποτελέσματα, θα πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στη λαμπρή ιστορία της άρσης βαρών, όμως επ' ουδενί δεν μπορεί να αμαυρώσει τις χρυσές σελίδες που δόξασαν την Ελλάδα και την άρση βαρών τα προηγούμενα χρόνια».

Εγώ ομολογώ δεν κατάλαβα τι λέει.

Ενδιαφέρον έχει και τα παρακάτω (από το ίδιο σχόλιο της Ελευθεροτυπίας).
Να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλες χώρες, όπως με την Τουρκία, όπου τιμωρήθηκαν εννέα αθλητές, άλλοι με θετικό δείγμα και άλλοι επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο, με το Ιράν, όπου βρέθηκαν ντοπέ 12 αθλητές, την Αίγυπτο (επτά αθλητές), το Μαρόκο (οκτώ αθλητές) και τη Βουλγαρία, όπου δύο ημέρες πριν από την έναρξη της Ολυμπιάδας του Σίδνεϊ βρέθηκε ντοπαρισμένη όλη η ομάδα της αποκλείστηκε.

Βλέποντας τις χώρες που έχουν τιμωρηθεί δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να σκεφτώ ότι η άρση βαρών είναι ένα αρκετά βολικό άθλημα για να ασχοληθεί η όποια επιτροπή για το doping.

No comments:

Post a Comment