Wednesday, April 02, 2008

FYROM και διόδια

Οταν έγραφα προχθές το άρθρο για τα διόδια, δεν είχα υπόψη μου ότι τα διόδια των εθνικών οδών είχαν περάσει σε ιδιώτη. Κατάλαβα έτσι ότι η ανάληψη της ευθύνης από τον ιδιώτη συνοδεύτηκε με "προίκα" που γεναιόδωρα παραχώρησε το κράτος.

Με το σημερινό μπάχαλο και τις ατέλειωτες ουρές στα διόδια (γιατί δεν είχαν φροντίσει να έχουν ρέστα!) Το μπάχαλο αυτό δείχνει ότι δεν είναι μόνο το δημόσιο σε διάλυση. Φαίνεται ότι και οι ιδιώτες επιχειρηματίες (ή μήπως πρόκειται για νέους "κρατικούς" επιχειρηματίες;), είναι εξίσου πρόχειροι και ανίκανοι να μοιράσουν δυό γαιδάρων άχυρα.

Συνδύασα τις παραπάνω σκέψεις με την κατάσταση με το θέμα των Σκοπίων. Τις τελευταίες μέρες αναρωτιόμουν τι φταίει και βρισκόμαστε στην θέση που βρισκόμαστε και έχουμε πάλι όλο τον κόσμο απένταντί μας. Η λογική, επιδέχεται δύο πιθανές απαντήσεις. Είτε έχουμε άδικο, είτε είμαστε ανίκανοι να πείσουμε για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας. Ελπίζω να είναι το δεύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, τα δύο αυτά επιφανειακά ασύνδετα γεγονότα οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά. Ολα τα άλλα, θετικά και αρνητικά, μάλλον έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

No comments:

Post a Comment