Sunday, March 30, 2008

Μαρία Καρακλιούμη

Αισθάνομαι ικανοποίηση για την τοποθέτηση της Μαρίας Καρακλιούμη ως αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Η Μαρία ήταν φοιτήτριά μου και συνεργάτιδά μου. Την είχα στο γραφείο μου στο ΥΠΕΠΘ το 1995-96 και στην συνέχεια στο Ινστιτούτο Στατιστικής. Παρακολούθησα από κοντά την εξέλιξή της τόσο στις μεταπτυχιακές σπουδές της όσο και στην επαγγελματική της ανέλιξη. Χωρίς να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε “πρόσβαση”, κατάφερε να οργανώσει από το μηδέν μια εταιρία δημοσκοπήσεων και να την καταστήσει μια από τις πλέον αξιόπιστες στην αγορά. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις νέων ανθρώπων που μπαίνουν στην πολιτική αφού έχουν πετύχει στον επαγγελματικό στίβο με μόνο εφόδιο τις ικανότητες και την σκληρή δουλειά.

Από σήμερα ξεκινά μια νέα και δύσκολη καριέρα. Μπαίνει απ’ ευθείας στα βαθειά νερά της πολιτικής σε μια εποχή που η ενασχόληση με την πολιτική δεν θεωρείται και ότι το καλύτερο. Εύχομαι να πετύχει και για το δικό της καλό αλλά και για το καλό της πολιτικής που χρειάζεται τέτοια πρότυπα νέων (και όχι απλώς “έμπειρα” πολιτικά στελέχη από τα φοιτητικά αμφιθέατρα που εξασφαλίζουν πολιτική σταδιοδρομία χωρίς να χρειαστεί να αποδείξουν τις ικανότητές τους και στον επαγγελματικό στίβο).

3 comments:

  1. Anonymous6:29 am

    Εμένα που την είδα στην τηλεόραση, μου έκανε πολύ κακή εντύπωση...
    Μου φάνηκε ότι είνα μια απλή αναγνώστρια... και τέτοιες/τέτοιους δυστυχώς έχει αρκετούς το ΠΑΣΟΚ....
    Άιντε να δούμε που θα φτάσουμε....
    Τουλάχιστον να θυμόμαστε στο μέλλον ποιοί στηρίζουν και χειροκροτούν τέτοιες επιλογές...

    Έχω περιέργεια...θα το αφήσει το σχόλιο ο συγγραφέας? ;-)

    Παναγιώτης

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:03 am

    ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ. ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΠΟΛΥ ΨΥΧΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ,,,,,,,,,,,,,, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΛΛΑ................

    ReplyDelete
  3. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΠΩΣ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ.
    ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ.
    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ReplyDelete