Sunday, September 30, 2007

Αρθρο 16

Οπως δείχνουν τα πράγματα, το άρθρο 16 μένει ως έχει. (Μάλλον όλη η αναθεώρηση, μια και οι άλλες τροποποιήσεις είναι ήσσονος σημασίας, εκτός του 24 που η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να επιμείνει).
Αυτό σημαίνει ότι το 16 μένει ως έχει για -τουλάχιστον- 8 χρόνια ακόμα. (Μάλλον περισσότερο). Τα κέντρα ελευθέρων σπουδών θα λειτουργούν ανεξέλεγκτα (όπως άλλωστε ήθελαν). Και τώρα θα έχουν και την σφραγίδα της ΕΕ.
Η άποψη όσων διαφωνούσαν στην αναθεώρηση του 16, επεκράτησε. Ο χρόνος θα δείξει αν είχαν δίκιο.

2 comments:

  1. Και όλες οι ιστορίες περί "αυστηρών προδιαγραφών" λειτουργίας αποδεικνύονται εκ των πραγμάτων φούμαρα. Ποιες "προδιαγραφές" μπορεί να επιβάλει το Υπουργείο Εμπορίου, το πολύ πολύ να δουλεύουν καλά οι ταμειακές μηχανές.

    Όταν δε, μετά από χρόνια, αποφασιστεί να μπει μια τάξη, θα συμβεί ό,τι και με τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς: καμιά Αρχή δεν θα μπορεί να επέμβει πια ρυθμιστικά σε κεκτημένες συνήθειες. Ο έσχατος εξευτελισμός του κράτους (και μαζί του ημών, των πολιτών) που αυτοπαγιδεύεται σε ιδεολογήματα και χάνει τη δυνατότητα να επηρεάσει την πραγματικότητα.

    ReplyDelete
  2. Δεν θα το συγχωρήσω ποτέ στον ΓΑΠ. Είναι ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο έχασε την υποστήριξή μου.

    ReplyDelete